Recept: clubsandwich met paté en paddenstoelen

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Geplaatst door: De Wijnbeurs
op 28-11-2014
Delen
Recept: clubsandwich met paté en paddenstoelen
Recept: clubsandwich met paté en paddenstoelen

Geschreven door Mariëlla Beukers

Als ik ergens een hekel aan heb met Kerst is het om nog vlak voor het diner in de keuken te staan. Voor het voorgerecht ben ik dan ook altijd op zoek naar lekkere hapjes die je eigenlijk al én wat eerder kunt klaarmaken, én wat eerder kunt eten. Want wat is er nu gezelliger dan onder het genot van een glaasje zo rond een uur of half vijf alvast aan de lekkernijen te beginnen?

Het perfecte voorafje vond ik ooit in het tijdschrift van een bekende supermarkt; het recept zit al jaren in onze map en wordt geregeld weer uitgeprobeerd. Het gaat om een verrukkelijke clubsandwich met truffelpaté en shii-takes, die zo rond vier uur, half vijf prima de eerste trek stilt. U kunt ze serveren tijdens een bordspelletje, of gezellig voor de buis, kijkend naar een mooie kerstfilm.

Uiteraard kunt u voor truffelpaté ook een andere patésoort nemen, en voor de shiitakes andere smaakvolle paddenstoelen. Schenk bij de clubsandwich een volle, rijke Chardonnay, met wat boterige tonen, die goed uitkomen bij het geroosterde brood. Succes verzekerd!

Ingrediënten voor 4 personen:

150 gram paddenstoelen, bijvoorbeeld shii-takes
1 bosui
1,5 eetlepel boter
1 tl citroensap
2 blaadjes sla
6 sneetjes witbrood
75 gram (truffel)paté
1 bakje rucolacress
2 plakjes kipfilet
Zout & peper

Bereiding

Bak de schoongemaakte paddenstoelen en de in ringetjes gesneden bosui circa 3 minuten lichtbruin in 1 eetlepel boter. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Bewaar op kamertemperatuur.

Rooster de sneetjes brood lichtbruin in het broodrooster. Besmeer 2 sneetjes dun met boter. Leg hierop de gewassen en uitgelekte blaadjes sla. Besmeer 2 andere sneetjes dik met paté en leg met de paté-kant op de sla. Besmeer de bovenkant dun met de rest van de boter en bestrooi met de rucolacress. Leg hierop de plakjes kipfilet. Daarom het paddenstoelenmengsel. Dek af met de laatste sneetjes brood.

Snij de korstjes van het brood (eventueel kun je dat ook al van te voren doen) en snij elk stapeltje in vier driehoekjes. Steek er satéprikkers in en schenk de Chardonnay in.