Op zoek naar een mooi recept? Wat dacht je van bruschetta met paddenstoelen? Een heerlijk gerecht waarmee je gegarandeerd indruk maakt op je gasten! Wij leggen het stap voor stap uit.
Ingrediënten - 4 personen
- 4 sneetjes grof boerenbrood
- 500 gram paddenstoelen van het seizoen
- 100 gram boter
- 4 teentjes knoflook, heel
- 2 eetlepels gehakte bieslook
- 3 eetlepels olie
Bereiding
Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje.
Zet een grote koekenpan op en voeg de olijfolie en de knoflook toe, bak op middelhoog vuur tot de knoflook gaat kleuren. Haal dan de knoflook uit de pan.
Draai het vuur hoog en bak in de olie de paddenstoelen enkele minuten.
Besprenkel de plakken brood met wat olijfolie en rooster ze in de oven op 200 graden tot krokant van buiten.
Verdeel het brood over de borden.
Doe de boter en de bieslook bij de pan met paddenstoelen en roer tot de boter gesmolten is. Niet langer, de boter moet puur blijven.
Verdeel de paddenstoelen met het vocht over het brood en serveer direct.
“De gebakken paddenstoelen hebben een krachtige aardse smaak en door het gebruik van een flinke klont echte boter ook een aangename romig-zachte smaak. Het geroosterde brood zorgt voor de ‘bite’. Combineer de wijn met een boers karakter met veel specerijen en rijp fruit."