Een keertje wat anders proberen dan hoe we het klassieke aspergegerecht kennen? Het witte goud is gelukkig op meerdere manieren heerlijk te bereiden, zoals deze aspergesalade met garnalen. Een bijpassende wijn erbij en genieten maar!
Ingrediënten - 4 personen
Voor de salade:
• 500 g witte asperges AA kwaliteit
• 50 g verse kervel
• 100 g Hollandse garnalen
Voor de beurre noisette vinaigrette:
• 100 g gezouten roomboter
• 1 tl Dijon mosterd
• 1 tl honing
• 2 el witte wijnazijn
Bereiding: 20 min
Smelt de boter in een steelpan en verhit nog 6-7 min. op laag vuur tot de boter lichtbruin is gekleurd. Gebruik een pan met lichtgekleurde bodem zodat je de kleur van de boter goed kunt zien.
Neem de boter van het vuur en laat een paar minuten staan, zodat de eiwitten naar beneden kunnen zakken.
Doe de mosterd, honing en azijn in een bakje en schenk er het geklaarde deel van de boter bij, laat het bezinksel in de pan. Klop het mengsel met een vork of garde tot een vinaigrette.
Schil de asperges met een dunschiller. Schaaf ze vervolgens met de dunschiller in lange dunne linten en doe ze in een schaal. Snijd de kervel grof en meng door de aspergelinten.
Verdeel de garnalen over de salade en besprenkel met de vinaigrette. Serveer als voorgerecht of lunch met goed brood erbij.
Wijntip: 2022 Grüner Veltliner ‘Pure’! Blinkt uit in de frisheid en finesse. Volfruitig en precies zoals een Grüner moet zijn.