Ideale wijnen en gerechten voor de paasbrunch

Geplaatst door:
op 01-03-2021
Delen
wijnen paasbrunch
wijnen paasbrunch

Het is eindelijk weer lente, én bijna Pasen! Tijd om mooie wijnen en lekkere gerechten in huis te halen voor een feestelijke paasbrunch. Wij delen graag onze beste tips voor heerlijke gerechten en bijpassende wijnen. Lees ze hier. 

Sandwich met gerookte kip en paprika (voor 4 personen)

Wat heeft u nodig?

4 gegrilde paprika's, 160 gram gerookte kipfilet, 15 gram verse peterselie, 8 sneetjes casinobrood, 4 eetlepels mayonaise.

Bereiding:

Snijd de gegrilde paprika's in reepjes en de gerookte kipfilet in schuine plakken. Snijd de peterselie fijn. Besmeer de sneden casinobrood met mayonaise en beleg de helft met de paprika's, leg de kip erop en bestrooi met de platte peterselie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Leg de andere met mayonaise besmeerde sneden erop en snijd ze schuin doormidden.

Bijpassende wijn bij gerookte kip

Een rosé, zoals onze La Pauline Plaisir Rosé uit Frankrijk. Deze heerlijke frisse rosé smaakt erg lekker bij lichte sandwiches met kip en paprika. Stuivend, fruitig en ook ideaal als aperitief, maar met genoeg gewicht om te combineren met een salade of bij kipgerechten.

Scampi met asperges en serranoham

Wat heeft u nodig?

4 aardappelen, 4 witte asperges, 12 reuzenscampi, 2 limoenen, 8 eetlepels olijfolie, 1 fijngesneden sjalot, 1/2 eetlepel mayonaise, 1/2 eetlepel zure room, 1/2 eetlepel piccalilly, 1/2 eetlepel mosterd, 4 eetlepels verse groene pesto, 2 sneetjes zuurdesembrood, 12 slablaadjes, 4 plakken serranoham.

Bereiding:

Aardappelen in de schil in circa 20 minuten gaar koken. Asperges goed schillen en ongeveer 15 minuten gaar koken in gezouten water. Daarna in een vergiet laten uitlekken. Intussen de scampi ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. Scampi pellen, aan rugzijde insnijden en darmkanaal (zwart streepje) verwijderen. Dep de scampi droog en bestrooi met zout en peper. Laat de gegaarde asperges en aardappels in een vergiet uitlekken. Rasp de limoen (1 theelepel) en pers deze uit. Klop in een kom de dressing met de helft van het limoensap, 4 el olie, peper en zout. Leg vervolgens de asperges in de dressing. Pel de aardappelen en probeer er 16 gelijkmatige plakjes van snijden. Steek met een vormpje vervolgens 16 rondjes uit de aardappelplakjes. Maak de saus van sjalot, mayonaise, room, piccalilly, limoenrasp, de rest van het limoensap, mosterd, 3 el olie, peper en zout. Meng de aardappelrondjes voorzichtig door de saus. Laat het brood licht roosteren in broodrooster en snijd 4 rechthoeken van 12 x 4 cm uit de sneetjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de scampi op matig vuur in 5 min. gaar. Schep daarna op elke scampi wat pesto en leg de aardappelplakjes tegen elkaar op vier borden. Achtereenvolgens beleggen met scampi, slablaadjes, zuurdesemtoast en serranoham. Asperges uit dressing nemen en elk in 5 stukjes van oplopende grootte snijden. Tot slot de borden garneren met aspergeplakjes, overgebleven dressing en pesto. Bon appétit!

Bijpassende wijn bij scampi

Cava. Deze bruisende wijn gaat perfect samen met frisse, lichte gerechten als scampi en asperges. Het is tevens ook een ideale begeleider van oesters.

Pincho met zalmroerei 

Wat heeft u nodig?

4 eieren, 50 ml slagroom, 25 gram boter, 1 pakje gerookte zalm, 3 eetlepels verse bieslook, 6 sneetjes volkorenbrood, 1 pot geroosterde paprika.

Bereiding:

Klopt de eieren los met de slagroom, voeg peper en zout toe. Verwarm in een pan de boter en laat het eimengsel hierin op middelhoog vuur al roerend stollen. Schep halverwege de helft van de zalm en de helft van de bieslook erdoor. Haal de pan van het vuur. Verdeel van de helft van het roerei over 3 sneetjes brood, leg de andere sneetjes erop en druk iets aan. Snijd de stapeltjes diagonaal in 4 stukken. leg hier de rest van het roerei op en garneer met de reepjes paprika, de rest van de zalm en de bieslook. Steek tot slot de pincho's vast met een cocktailprikker.

Bijpassende wijn bij zalmroerei

Chardonnay. Deze heerlijke witte wijn heeft hetzelfde rokerige en vetje als de zalm en is daardoor een mooie aanvulling op het gerecht.

Gegrilde lamskoteletten met peterseliepesto en parelcouscous (voor 4 personen) 

Wat heeft u nodig?

8 a 10 koteletten, 2 eetlepels sesamolie, 5 eetlepels honing. Voor de pesto: 1 bos platte peterselie, 150 gram gepelde walnoten, 1 teen knoflook geperst, 50 gram Parmezaan geraspt, 1/2 dl goede biologische olijfolie, zeezout, geraspte schil van biologische citroen. Voor de couscous: 200 gram parelcouscous, 1 hand gedroogde abrikozen (fijngehakt), 2 eetlepels olijfolie, sap van een halve biologische citroen, fijngehakte peterselie naar smaak, 1/2 rode peper (fijngehakt) en zout naar smaak.

Bereiding:

Maak eerst de pesto. Meng hiervoor alle ingrediënten voor de pesto door elkaar in een food processor of blender. Doe het in een schaaltje en zet het in de koelkast. Bereid de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer de couscous los met een vorm en meng de olijfolie, stukjes abrikoos en de rode peper erdoor en breng op smaak met zout en de gehakte peterselie. Zet apart. Voor de marinade van het vlees roer je de sesamolie en de honing door elkaar, bestrijk hiermee de lamskoteletten, dit gaat heel makkelijk met een kwastje. Verhit een grillpan en grill de koteletjes voor ongeveer 5 minuten aan beide kanten totdat ze een mooie grillstreep hebben. Haal ze uit de pan en laat ze tot slot rusten voor 5 minuten. Serveer de lamskoteletten met de pesto en de lauwwarme parelcouscous. Eet smakelijk!

Bijpassende wijn bij lamskoteletten

Een heerlijke Spaanse rode wijn met een rijke geur van gebald rood fruit, cacao en een vleug zachte vanille van romig eikenhout smaakt heerlijk bij een gerecht als lamskoteletten. 

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?