Tr

Wat je nodig hebt voor de winter BBQ

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Geplaatst door: De Wijnbeurs
op 25-01-2021
Delen
winter barbecue
winter barbecue

Of het nu winter, lente, zomer of herfst is maakt niet uit. Barbecueën kan altijd. Ja, zelfs als het hartje winter is. Lekker met vrienden of familie buiten, fleecekleedjes over de benen, allemaal lekkers op tafel, de barbecue die aan het roken is en ook nog een beetje warmte biedt. Wie wil dat nou niet?

Winter BBQ recepten

Alles kan in principe op de barbecue en dat maakt het juist zo leuk. En wanneer het winter is mag het allemaal nog even wat rijker en warmer van smaak, dan in de zomer. Wat dacht u bijvoorbeeld van…..

Eendenborst met camembert, zeezout, peper en sinaasappel?

Heerlijk met een glas Chardonnay! Het helpt wel als u hierbij een smoker gebruikt om de eendenborst te garen op de barbecue. Anders kunt u de eend ook voorgaren in de keuken. Als de eend gaar is, leg er dan plakjes camembert op, bestrooi met peper en zout en rasp er wat sinaasappelschil overheen.

Gerookte zalm met citroen en zeekraal

Als u dan toch al een fles Chardonnay opentrekt, dan is gerookte zalm van de barbecue ook altijd een goede keuze. Zalm is ook heel makkelijk klaar te maken door het in een pakketje van aluminiumfolie op het rooster te leggen en te kruiden naar keuze. Vouw het folie dicht, er mag een kleine opening blijven, en besprenkel met wat citroen, peper en zout. U kunt er ook wat zeekraal en/of knoflook op leggen.

Lamsvlees van de grill

Trek een mooie kruidige wijn van Syrah uit de kast, bijvoorbeeld een Rhône-blend van Syrah, Grenache en Mourvèdre, en ga voor een mooi stuk lamsvlees. Lamsrack is perfect voor de barbecue. Bestrooi het vlees met peper, zout en geurige tijm en/of rozemarijn. Het geurige en kruidige van de Syrah vormt een perfecte match. Simpel, maar enorm lekker. U kunt ook een kommetje naast de barbecue zetten met een mengsel van olie en Provençaalse kruiden, waarmee u het vlees tussendoor nog kan bedruipen.

Old School

Wie heeft het niet vroeger gedaan of kan er nu juist van genieten met de kinderen? Marshmallows roosteren! Het is zo simpel en lekker dat het wel de perfecte afsluiter is van een winter barbecue. Pak 2 biscuitjes en smeer ze allebei aan een kant in met chocopasta. Prik de marshmallows aan een stokje of spies en houdt ze boven de gloeiende kolen. Plaats vervolgens aan beide kanten van de marshmallow het biscuitje, met de chocopasta aan de binnenkant. Trek met de biscuitjes de marshmallow van het stokje. Smullen maar!

Naar boven