Biologische wijn

Filteren

28 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
  1. Domaine de Mon Père Costiéres de Nîmes (Organic)
    2016 | Frankrijk | Rhône
    Domaine de Mon Père Costières de Nîmes (Organic)

    Aantrekkelijk rood uit de opkomende regio Costières de Nîmes. Boordevol zwart fruit, zoete kersen, s ...

    • smaakprofiel
      Stevig, zacht & romig
    • druivensoort
      Syrah, Grenache
    9,49
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  2. Château de Caraguilhes Prestige Corbières (Organic)
    2017 | Frankrijk | Pays d'Oc
    Château de Caraguilhes Prestige Corbières (Organic)
    Waardering:
    90%
    (8)

    Deze gespierde kanjer combineert de power van een Hermitage met de zwoelkruidige fruit-weelde van ee ...

    • smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    • druivensoort
      Syrah, Carignan, Grenache, Mourvèdre
    14,99
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  3. Striga Grillo (Organic)
    2018 | Italië | Sicilië
    Striga Grillo (Organic)

    Al bij het openen van de fles stuift het fruit van perzik en abrikoos het glas uit. Een heerlijk bio ...

    • smaakprofiel
      Vol, zacht & breed
    • druivensoort
      Grillo
    8,99
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  4. Parra Rosado (Organic)
    2018 | Spanje | La Mancha
    Parra Rosado (Organic)

    Een smaakvolle Spaanse verrassing: een biologische rosé bomvol rijk fruit en een vleugje kruiden. He ...

    • smaakprofiel
      Kleurrijk, mild & fruitig
    • druivensoort
      Garnacha
    Normale prijs 7,49 Speciale prijs 6,49
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  5. VallDolina Cava Brut Nature Reserva (Organic)
    Spanje | Penedès
    VallDolina Cava Brut Nature Reserva (Organic)

    In de vallei Dollina worden de beste Cava's van de regio gemaakt. En ook deze 100% biologische top C ...

    • smaakprofiel
      Licht, fris & strak
    • druivensoort
      Chardonnay, Macabeo, Xarel-lo
    12,99
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  6. Cascavel 'Les Terroirs des Papes' Châteuneuf-du-Pape (Organic)
    2015 | Frankrijk | Rhône
    Cascavel 'Les Terroirs des Papes' Châteuneuf-du-Pape (Organic)

    Een arakteristieke Châteauneuf-du-Pape met silky tannines, een vleugje laurier, geconcentreerd fruit ...

    • smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    • druivensoort
      Syrah, Grenache, Mourvèdre
    Normale prijs 28,95 Speciale prijs 24,45
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  7. Cascavel 'Sables & Argiles' Vacqueyras (Organic)
    2017 | Frankrijk | Rhône
    Cascavel 'Sables & Argiles' Vacqueyras (Organic)

    De subliem gemaakte Vacqueyras bezit alle eigenschappen die u van een uitstekende zuidelijke Rhône m ...

    • smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    • druivensoort
      Syrah, Grenache, Mourvèdre
    Normale prijs 18,95 Speciale prijs 15,45
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  8. 75,90
    doos
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

28 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

De Wijnbeurs is samen met By the Grape een duurzame samenwerking aangegaan. By the Grape omarmt de visie 'Organic Wine is our Nature'. Samen willen we u graag de lekkerste 100% biologische wijnen met een bijzonder verhaal van de wijnboeren laten genieten. By the Grape gelooft niet in goedkoop, maar wel in topkwaliteit voor een scherpe prijs. Deze heerlijke wijnen zijn voor een eerlijke prijs bij de wijnboeren ingekocht.

Waarom biologische wijn?

Biologische wijn wordt op een zo'n natuurlijk mogelijke manier gemaakt met minimale kunstmatige ingrepen. De wijn wordt gemaakt van biologisch geteelde druiven, waarbij er geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest zijn toegepast. Het proces is dus schoner en duurzamer dan de reguliere wijnteelt, levert vaak kwalitatief betere druiven en is beter voor het milieu. Ook is het gebruik van sulfiet in biologische wijnen geminimaliseerd.

Het ontstaan van biologische wijn

De certificering van biologische of bio wijn gaat terug naar het jaar 2012. Sinds dat jaar wordt er officieel gesproken over biologische wijnteelt. Voor die tijd viel het telen van biologische druiven alleen onder biologische regelgeving. Voor het daadwerkelijk maken van biologische wijn waren geen verdere regels vastgesteld. Sinds 2012 moeten de druiven niet alleen biologisch geteeld zijn, ook de productie van de wijn moet biologisch zijn.
Wijn mag alleen biologisch worden genoemd wanneer er aan strenge regels wordt voldaan. Deze regels zijn binnen de EU wettelijk vastgesteld en worden streng bewaakt. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de hoeveelheid sulfiet die in een wijn gebruikt wordt. Dit conserveringsmiddel mag maar mondjesmaat gebruikt worden. Ook mogen biologische wijntelers minder technische hulpmiddelen gebruiken bij het produceren van de wijn. Wanneer de strikte regelgeving is opgevolgd dan ontvangt de producent het Europees Biologisch keurmerk. SKAL is de Nederlandse organisatie die erop toeziet op het naleven van de regels. Met dit keurmerk op de fles weet u zeker dat u een echte biologische wijn in handen heeft.

Biologische wijn zonder sulfiet

Met de opkomst van biologische wijn wordt de vraag naar biologische wijn zonder sulfiet ook steeds groter. Het produceren van wijn zonder sulfiet is echter niet mogelijk. Dit komt omdat sulfiet vrijkomt tijdens de gisting. Er zal dus altijd een hoeveelheid sulfiet in wijn zitten. Bij reguliere wijnteelt wordt er vaak extra sulfiet aan wijn toegevoegd. Het toevoegen hiervan gebeurt om verschillende redenen. Extra sulfiet zorgt er bijvoorbeeld voor dat de wijn langer zuiver blijft. Daarnaast gaat sulfiet de groei van bacteriën tegen.

Een feit is wel dat biologische wijn minder sulfiet bevat in vergelijking tot reguliere wijn. Biologische wijn is daarom een goede keuze wanneer u overgevoelig bent voor sulfiet.

Algemene maximum totaal sulfietgehaltes (SO2)

Stille wijn, parelwijn en gearomatiseerde wijn:
• 150 milligram/liter voor rode wijn
• 200 milligram/liter voor witte wijn en roséwijn

Biologische wijn
• Minder dan 2 gram suiker 100 mg sulfiet
• 2 tot 5 gram suiker 120 mg sulfiet
• Meer 5 gram suiker 170 mg sulfiet.

Biodynamische wijn

Naast biologische wijn wordt er tegenwoordig ook biodynamische wijn geproduceerd. De productie van biodynamische wijn gaat een stap verder dan die van biologische wijn. De biodynamische werkwijze is gebaseerd op het antroposofische gedachtegoed. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat de aarde, maan, zon en sterren invloed uitoefenen op de groei van gewassen. Zo worden oogstwerkzaamheden aangepast aan bijvoorbeeld de stand van de zon en de maan.

Naar boven