Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Filteren
Gekozen filters:
  1. Spanje

5 resultaten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
  1. VallDolina Cava Brut Nature Reserva (Organic)
    Spanje | Penedès
    VallDolina Cava Brut Nature Reserva (Organic)
    Waardering:
    80% 100 0
    (10)

    In de vallei Dollina worden de beste Cava's van de regio gemaakt. En ook deze 100% biologische top C ...

    • smaakprofiel
      Licht, fris & strak
    • druivensoort
      Chardonnay, Macabeo, Xarel-lo
    14,99
    fl.
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  2. Baica Barricado Monastrell (Organic)
    2018 | Spanje | Jumilla
    Baica Barricado Monastrell (Organic)

    Kruidig en zacht van smaak vol rijp fruit en een zinderend lange afdronk. 100% biologisch en gemaakt ...

    • smaakprofiel
      Stevig, zacht & romig
    • druivensoort
      Syrah, Garnacha, Monastrell
    Normale prijs 10,99 Speciale prijs 8,99
    fl.
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  3. Tintoralba Selection Garnacha Tintora (Organic)
    2016 | Spanje | Castilla - La Mancha
    Tintoralba Garnacha Tintorera Selection (Organic)
    Waardering:
    60% 100 0
    (1)

    Goed gespierde topwijn van Tintoralba. Met de grootste zorg van volrijpe biologische Garnacha Tintor ...

    • smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    • druivensoort
      Garnacha Tintorera
    12,99
    fl.
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  4. Palacio del Burgo Rioja Blanco (Organic)
    2019 | Spanje | Rioja
    Palacio del Burgo Rioja Blanco (Organic)

    Het aandeel witte wijn is in Rioja klein en dus zeldzaam. Maar wat werden we verrast door deze biolo ...

    • smaakprofiel
      Vol, zacht & breed
    • druivensoort
      Tempranillo, Viura
    9,99
    fl.
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  5. Tintoralba Garnacha Tintorera (Organic)
    2018 | Spanje | Almansa
    Tintoralba Garnacha Tintorera (Organic)

    Zwoelkruidig biologisch Spaans rood van de bijzondere druif Garnacha Tintorera. Dankzij het unieke t ...

    • smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    • druivensoort
      Garnacha Tintorera
    9,99
    Niet op voorraad

5 resultaten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Wat is biologische wijn?

Biologische wijn wordt op een zo'n natuurlijk mogelijke manier gemaakt met minimale kunstmatige ingrepen. De wijn wordt gemaakt van biologisch geteelde druiven, waarbij er geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest zijn toegepast. Het proces is dus schoner en duurzamer dan de reguliere wijnteelt, levert vaak kwalitatief betere druiven en is beter voor het milieu. Ook is het gebruik van sulfiet in biologische wijnen geminimaliseerd.

Het ontstaan van biologische wijn

De certificering van biologische of bio wijn gaat terug naar het jaar 2012. Sinds dat jaar wordt er officieel gesproken over biologische wijnteelt. Voor die tijd viel het telen van biologische druiven alleen onder biologische regelgeving. Voor het daadwerkelijk maken van biologische wijn waren geen verdere regels vastgesteld. Sinds 2012 moeten de druiven niet alleen biologisch geteeld zijn, ook de productie van de wijn moet biologisch zijn.

Wijn mag alleen biologisch worden genoemd wanneer er aan strenge regels wordt voldaan. Deze regels zijn binnen de EU wettelijk vastgesteld en worden streng bewaakt. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de hoeveelheid sulfiet die in een wijn gebruikt wordt. Dit conserveringsmiddel mag maar mondjesmaat gebruikt worden. Ook mogen biologische wijntelers minder technische hulpmiddelen gebruiken bij het produceren van de wijn. Wanneer de strikte regelgeving is opgevolgd dan ontvangt de producent het Europees Biologisch keurmerk. SKAL is de Nederlandse organisatie die erop toeziet op het naleven van de regels. Met dit keurmerk op de fles weet u zeker dat u een echte biologische wijn in handen heeft.

Biologische wijn zonder sulfiet

Met de opkomst van biologische wijn wordt de vraag naar biologische wijn zonder sulfiet ook steeds groter. Het produceren van wijn zonder sulfiet is echter niet mogelijk. Dit komt omdat sulfiet vrijkomt tijdens de gisting. Er zal dus altijd een hoeveelheid sulfiet in wijn zitten. Bij reguliere wijnteelt wordt er vaak extra sulfiet aan wijn toegevoegd. Het toevoegen hiervan gebeurt om verschillende redenen. Extra sulfiet zorgt er bijvoorbeeld voor dat de wijn langer zuiver blijft. Daarnaast gaat sulfiet de groei van bacteriën tegen.

Een feit is wel dat biologische wijn minder sulfiet bevat in vergelijking tot reguliere wijn. Biologische wijn is daarom een goede keuze wanneer u overgevoelig bent voor sulfiet.

Algemene maximum totaal sulfietgehaltes (SO2)

Stille wijn, parelwijn en gearomatiseerde wijn:
• 150 milligram/liter voor rode wijn
• 200 milligram/liter voor witte wijn en rosé wijn

Biologische wijn
• Minder dan 2 gram suiker 100 mg sulfiet
• 2 tot 5 gram suiker 120 mg sulfiet
• Meer 5 gram suiker 170 mg sulfiet.

Biodynamische wijn

Naast biologische wijn wordt er tegenwoordig ook biodynamische wijn geproduceerd. De productie van biodynamische wijn gaat een stap verder dan die van biologische wijn. De biodynamische werkwijze is gebaseerd op het antroposofische gedachtegoed. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat de aarde, maan, zon en sterren invloed uitoefenen op de groei van gewassen. Zo worden oogstwerkzaamheden aangepast aan bijvoorbeeld de stand van de zon en de maan.

Naar boven