Op Sicilië en Sardinië worden heerlijke wijnen gemaakt. Ontdek onder andere een biologische Grillo uit Sicilië en de Vermentino à la Pouilly-Fumé uit Sardinië! Bekijk de proefnotitie(s)
97,44
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
De ‘Pouilly-Fumé’ van Sardinië! Dit dankzij z’n frisse limoen,
grapefruit, rook, krijt en zilte
mineralen à la Sauvignon Blanc in
Pouilly-Fumé jas. Hét voorbeeld van eilandfraîcheur.
Proefnotitie
Vitaal blinkend lichtgeel. Intens rokerig en krijtachtig bouquet van citrus, groene pruim en witte perzik. Verfrissend, gelaagd, sappig en strak tegelijk vol gele grapefruit, Reine Claude, limoen, kruisbes en ananas. Energiek en geconcentreerd met spanning en een ziltige finale. Erg lekkere Nr. 1 Vermentino in ziltig frisse Pouilly-Fumé-stijl. De Pouilly-Fumé van Sardinië! 100% Vermentino, 12,5% alc. Nu van genieten tot 2027. Lekker bij oesters, spaghetti vongole, asperges en pasta pesto.
2023 | Italië, Sicilië
Casa Mia Nerello Mascalese Terre Siciliane
Een levendige Siciliaanse Nerello Mascalese vol met aardbei, rode kersen en framboos met de frisheid van cranberry. Dé wijn om te schenken bij een pasta bolognese!
Proefnotitie
Granaatrood met purperen gloed. Aantrekkelijk van geur met rijp rood bessig fruit en gedroogde Italiaanse specerijen. Sappig en frivool van smaak vol aardbei, rode kersen en framboos met de frisheid van cranberry. Levendige Siciliaanse met een knipoog naar Pinot Noir. Ook licht gekoeld (14-16 graden) heel lekker. 100% Nerello Mascalese. 13,5% alc. Nu heerlijk tot 2028. Lekker op zichzelf, bij pasta Bolognese, salumi, kruidige worstjes en zachte kazen.
2021 | Italië, Sardinië
Poderi Parpinello Cannonau di Sardegna Riserva
Deze Cannonau Riserva komt van topproducent Poderi Parpinello en heeft de kracht en complexiteit van Châteauneuf-du-Pape! Heerlijk zwoel, complex en krachtig van smaak vol zoete zwarte kersen en bosbes.
Proefnotitie
Diep warm donkerrood/purper. Beloftevol bouquet van kersen en cassis met rozemarijn, ceder en vanille. Zwoel, complex en krachtig van smaak vol zoete zwarte kersen en bosbes met cacao en mediterrane kruiden. Zeer geconcentreerd met zilt-zoete zachte tannines en lange finale. Wijn met de kracht en complexiteit van Châteauneuf-du-Pape. 6 maanden gerijpt op Franse eiken vaten en daarna 18 maanden op fles voordat de wijn wordt vrijgegeven. 100% Cannonau (=Grenache). Volledig met de hand geoogst. 14% alc. Nu heerlijk tot 2030. Lekker bij Boeuf Bourguignon, wild, gegrild lam, ratatouille en rijpe harde kazen.
2023 | Italië, Sardinië
Poderi Parpinello Kressia Cagnulari
Deze Cagnulari deed het proefpanel met
zijn weelderige body, fluwelige kersenfruit en prachtige fraîcheur denken aan grote
Rioja’s. Sardijnse wijn in geheel eigen stijl!
Proefnotitie
Ondoorzichtig purperzwart. Nog gebald bouquet van zoet donker bosfruit, viooltjes, wilde kruiden en cacao. Rijk geconcentreerd, krachtig én zacht van smaak vol zwarte kersen, bosbes, aardbei en bloedsinaasappel met een subtiele vleug melkchocolade. Met body, punch, eiland-fraîcheur en lengte. Gelaagde Cagnulari met de fluweelzachte zoete kersen van top-Rioja en de Châteauneuf-achtige rijkdom van Sardinië. (‘Kressia’ is Sardijns dialect voor ‘kersen’). Gerijpt op vaten van acaciahout. 100% Cagnulari (=Graciano). 14% alc. Nu heerlijk (karafferen aanbevolen) tot 2030. Lekker bij geroosterd lam, gevulde aubergine en gerijpte Pecorino.
2022 | Italië, Sicilië
(Organic) Donnafugata Bell'Assai
Een bijzonder verleidelijke Siciliaanse Frappato vol met rozen- en aardbeien-impressies à la Vosne-Romanée. Mooie crunchy tannines in een lange finale!
Proefnotitie
Medium granaatrood. Zeer verleidelijk, breed uitwaaierend bouquet van framboos, aardbei, bosbes, rozen, droogbloemen en gegrilde mediterrane kruiden. Levendig en loepzuiver van smaak, ontvouwt zich langzaam met laagjes rode kersen, frambozen, sinaszeste en zilt-zoet-hartige crunchy tannines in de lange finale. Bijzondere Sicilaanse met rozen- en aardbeien-impressies à la Vosne-Romanée. Ondanks z’n lichte kleur rijk geschakeerd van smaak met punch en lengte. 100% Frappato. 13% alc. Nu van genieten tot 2029. Lekker bij pluimwild, cacio e pepe (pasta met pecorino en peper), geroosterd lam, gegrilde groenten, gegrilde tonijn met sesamkorst.
2023 | Italië, Sicilië
(Organic) Tonnino Costa del Pero Grillo
Een uitstekende Siciliaanse Grillo met het exotische fruit
van Condrieu en het ziltig-frisse ananaskarakter à la Chablis 1er Cru, maar dat zie je niet terug in de prijs!
Proefnotitie
Schitterend licht goudgeelgroen. Licht exotisch en uitgesproken mineralig bouquet van mirabel, citrus, sinaszeste, ananas en honing met zilte Siciliaanse zeebries. Rijk, gelaagd én ziltig fris van smaak vol groene pruim, ananas, witte perzik en gele grapefruit. Massa’s grip, punch, lengte en body met veel ‘lift’ door fijne zuren. Indrukwekkende Nr. 1 met het exotische fruit van Condrieu en ziltig fris ananas-karakter à la Chablis 1er Cru. 100% Grillo. 4 maanden sur lie gerijpt, daarna 6 maanden in gebruikte kleine eiken vaten. 13% alc. Nu van genieten tot 2028. Lekker bij schaal&schelp, bouillabaisse, pasta vongole, vitello tonnato en salade caprese met burrata en gegrilde nectarine.