2020 | Italië | Veneto

Bella Vittoria Valpolicella Ripasso

  • Bella Vittoria Valpolicella Ripasso
  • Bella Vittoria Valpolicella Ripasso
  • Bella Vittoria Valpolicella Ripasso
Opslaan

Met 17,5/20 punten biedt de Valpolicella Ripasso van Bella Vittoria een soepel, zacht en verleidelijk glas Italiaanse rode wijn vol kers, framboos, mokka en cacao. 

Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivenras
    Corvina, Corvinone, Rondinella
  • Herkomst
    Italië, Veneto
11,99
71,94 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Proefnotitie
Specificaties
Reviews

Rijk en levendig van smaak vol zwart fruit

Gloedvol rood met donkere kern. Aantrekkelijk bouquet van kersenfruit, karamel, vanille en een vleug cacao. Rijk en levendig van smaak vol zwarte bessen, rode kersen, frambozen, mokka en chocolade. Verleidelijk zachte Ripasso vol nuances. 12 maanden gerijpt op eiken. 75% Corvina, 15% Corvinone en 10% Rondinella. 13,5% alc. Heerlijk bij lasagna Bolognese, pizza met truffel en romige risotto’s. Nu van genieten tot 2028.
  • Https& Lasagne met roomsaus
  • Https& Risotto
  • Https& Pizza
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasCorvina, Corvinone, Rondinella
RegioVeneto
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2020
Alcoholgehalte13,5 %
Houtrijping12 maanden
ClassificatieDOC Valpolicella Ripasso
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2028
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingKurk
EAN-nummer8030625005403
ArtikelnummerE103016
Awards
  • Bella Vittoria Valpolicella Ripasso
  • Bella Vittoria Valpolicella Ripasso
  • Bella Vittoria Valpolicella Ripasso
Bella Vittoria Valpolicella Ripasso
''Verleidelijk zachte Ripasso vol nuances''

Valpolicella Ripasso, wat is het en waarom wordt deze Italiaanse rode wijn ook wel het broertje van Amarone genoemd? Allereerst is bij de meeste wijnen het terroir bepalend voor de stijl van de wijn. Bij Valpolicella Ripasso drukt juist de productiemethode de stempel op de wijn: de wijnmaker voegt normale Valpolicella wijn en de overgebleven schillen en pitten, oftewel de droesem, van Valpolicella Amarone samen in één vat. Het tweede vergistingsproces wordt hierdoor in gang gezet en de rode wijn uit Veneto krijgt meer kleur, smaak en textuur. 

Ripasso

Tegenwoordig is het ook gebruikelijk om de tweede vergisting niet op te starten door het toevoegen van de schillen en pitten van de Amarone, maar door de toevoeging van ingedroogde druiven. Hetzelfde resultaat als bij deze klassieke methode, maar hiermee wordt voorkomen dat de pitten onaangename bitters afgeven. En net als bij Amarone zijn Corvina, Corvinone en Rondinella de belangrijkste druiven voor een Valpolicella Ripasso. 

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD

Wijnverhalen

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?