• Bella Vittoria Valpolicella Ripasso
2019 | Italië, Veneto

Bella Vittoria Valpolicella Ripasso

Rijk en zacht van smaak

Met 17,5/20 punten biedt de Valpolicella Ripasso van Bella Vittoria een soepel, zacht en verleidelijk glas Italiaanse rode wijn vol kers, framboos, mokka en cacao. 

  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivenras
    Corvina, Corvinone, Rondinella
  • Herkomst
    Italië, Veneto
11,99
71,94 (Per doos van 6)
Dit product wordt op 11-12 verwacht. U kunt nu alvast bestellen.
Opslaan
  • Altijd blind geproefd.
  • 100% proefgarantie.
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus.
    Een jaar lang gratis bezorging op elke bestelling.
Druivenras: Corvina, Corvinone, Rondinella
Smaakprofiel: Stevig, zacht & romig Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Specificaties
Reviews

Rijk en zacht van smaak

Vitaal rood/zwart met diepe kern. Aantrekkelijk van geur met zoete kersen, vanille, karamel en melkchocolade. Levendig, rijk en zacht van smaak met rode kersen, zwarte bessen, framboos, mokka en cacao. Soepele, verleidelijke Ripasso tip met veel nuances. 12 maanden gerijpt op eiken vaten. 80% Corvina, 10% Rondinella en 10% Corvinone. 13,5% alc. Heerlijk bij pasta/lasagne bolognese en pizza of romige risotto met truffel. Nu van genieten tot 2027.
  • Https& Aubergine
  • Https& Pasta Bolognese
  • Https& Risotto met Truffel
  • Https& Pizza
WijnsoortRode Wijn, Veganistische wijn
LandItalië
DruivenrasCorvina, Corvinone, Rondinella
RegioVeneto
SmaakprofielStevig, zacht & romig
Alcoholgehalte13,5 %
Jaargang2019
Houtrijping12 maanden
ClassificatieDOC Valpolicella Ripasso
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2027
AllergenenSulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8030625005175
Art.nr.E100591
awards
  • Bella Vittoria Valpolicella Ripasso
Bella Vittoria Valpolicella Ripasso
"Soepele, verleidelijke Ripasso tip met veel nuances"

Valpolicella Ripasso, wat is het en waarom wordt deze Italiaanse rode wijn ook wel het broertje van Amarone genoemd? Allereerst is bij de meeste wijnen het terroir bepalend voor de stijl van de wijn. Bij Valpolicella Ripasso drukt juist de productiemethode de stempel op de wijn: de wijnmaker voegt normale Valpolicella wijn en de overgebleven schillen en pitten, oftewel de droesem, van Valpolicella Amarone samen in één vat. Het tweede vergistingsproces wordt hierdoor in gang gezet en de rode wijn uit Veneto krijgt meer kleur, smaak en textuur. 

Ripasso

Tegenwoordig is het ook gebruikelijk om de tweede vergisting niet op te starten door het toevoegen van de schillen en pitten van de Amarone, maar door de toevoeging van ingedroogde druiven. Hetzelfde resultaat als bij deze klassieke methode, maar hiermee wordt voorkomen dat de pitten onaangename bitters afgeven. En net als bij Amarone zijn Corvina, Corvinone en Rondinella de belangrijkste druiven voor een Valpolicella Ripasso. 

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?