Barón de Lión Gran Reserva
Na 36 maanden vatrijping heeft deze wijn zich ontwikkeld tot een boterzachte Gran Reserva waarbij het fruit, de vanille en mokka perfect zijn versmolten.
Bekijk de proefnotitie(s)- SmaakprofielStevig, zacht & romig
- DruivenrasCabernet Sauvignon, Tempranillo, Bobal, Garnacha
- HerkomstSpanje, Utiel-Requena
Lekkerder dan menig Rioja Gran Reserva
- Gestoofd vlees
- Paëlla
- Rauwe ham
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Spanje |
Druivenras | Bobal, Cabernet Sauvignon, Garnacha, Tempranillo |
Regio | Utiel-Requena |
Smaakprofiel | Stevig, zacht & romig |
Jaargang | 2016 |
Alcoholgehalte | 13 % |
Houtrijping | 30 maanden |
Classificatie | DO Utiel-Requena |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2030 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8420202005245 |
Artikelnummer | E104770 |
Awards | |
We beschikken over een partij uitstekende Gran Reserva van een uitstekende oogst. Die na een jarenlange kelderrijping, waarvan 36 maanden op eiken vaten, uitgroeide tot een krachtige en boterzachte klasse Gran Reserva waar menig Gran Reserva uit Rioja een puntje aan kan zuigen. Perfect op dronk, want zijn rijk geconcentreerde fruit en roomzachte tannines zijn fraai versmolten met zijn delicate mokka-vanille tonen van de eiken vaten. Kortom, een héérlijke Spaanse rode wijn voor bij rood vlees, gerijpte kazen, stoofpotten en wild.
Gran Reserva
Het verschil tussen een Reserva en Gran Reserva zit hem in het aantal maanden houtrijping. Zo moet een Reserva minimaal 12 maanden op eiken vaten rijpen en een Gran Reserva 18 maanden. De regels voor een Rioja Gran Reserva gaan nog een stapje verder: dan moet de Spaanse wijn een minimale houtrijping van 24 maanden ondergaan.
SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD