Spanje | Penedès

Barón de Lión Cava Brut

Waardering:
84% of 100
  • Barón de Lión Cava Brut
Opslaan
Cava, de mousserende trots van Spanje. Na het proeven van deze smaakrijke bubbel weet je waarom: lekker fris en vol impressies van limoen en grapefruit. Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Licht, fris & strak
  • Druivenras
    Macabeo, Perellada, Xarel-lo
  • Herkomst
    Spanje, Penedès
10,59
63,54 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Proefnotitie
Specificaties
Reviews 16

Energiek bruisend en verfrissend van smaak

Kristalhelder blinkend lichtgeel met fijne speldenknop belletjes. Energiek bruisend en lekker fris van smaak met limoen, gele grapefruit, brioche en een lange, zuivere afdronk. Smaakrijk crispy glas Cava Brut met body en lengte. 90% Macabeo, 5% Parellada en 5% Alarije. 11,5% alc.
  • Https& Gamba
  • Https& Zalm
  • Https& Gerookte vis
WijnsoortMousserende Wijn
LandSpanje
DruivenrasMacabeo, Perellada, Xarel-lo
RegioPenedès
SmaakprofielLicht, fris & strak
Alcoholgehalte11.5 %
ClassificatieDO Cava
Serveertemperatuur6-8 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2028
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingKurk
EAN-nummer8420209045176
ArtikelnummerK200815
Awards
  • Barón de Lión Cava Brut
“Crispy glas Cava Brut met body en lengte"

Cava is het Spaanse antwoord op de beroemde Champagne wijn uit het noorden Frankrijk. Ook bij Cava wijn maakt men gebruik van de método tradicional, oftewel de méthode traditionelle. Hierbij vindt er een tweede vergisting op fles plaats. Hier dankt de Spaanse mousserende wijn dan ook zijn fijne en lang aanhoudende mousse aan. Hoewel het proces op dezelfde manier verloopt, zijn er wel degelijk verschillen te benoemen. 

Cava Brut

Zo is de druivensamenstelling anders: voor Cava wijn wordt meestal een blend van de inheemse druiven Macabeo, Parellada en Xarel-lo gebruikt. Penedès, ten westen van Barcelona, vormt het hart van de Cava productie. Deze regio kent een warm klimaat en daarom smaakt Cava iets milder en bevat minder zuren dan Champagne waar er een koel klimaat heerst. Tot slot: Cava is een betaalbaar alternatief voor Champagne. Binnen Cava zijn er zeven categorieën die aangeven hoe droog of zoet de wijn, waarbij Cava Brut als een droge mousserende wijn kan worden bestempeld. 

SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD

Wijnverhalen