2016 | Spanje, Jumilla

    Baica Barricado (Organic)

    Van deze zwoelkruidige biologische Spaanse rode wijn worden slechts 4.000 flessen gemaakt. De druiven komen van 45 jaar oude stokken en zijn met de hand geplukt en gevinifieerd. Beloond met goud!
    • Smaakprofiel
      Stevig, zacht & romig
    • Druivensoort
      Monastrell
    • herkomst
      Spanje, Jumilla
    11,49
    Op voorraad. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
    flessen
    Bewaar
    • Altijd blindgeproefd
    • 100% proefgarantie
    • Word lid en bespaar
      Word lid en bespaar €0,50 per fles. Premium leden profiteren van altijd gratis verzending.
    Proefnotitie
    Specificaties
    Reviews
    Proefnotitie

    6 maanden gerijpt op Frans + Amerikaans eiken

    Diepe kersenrode kleur. Kruidige geconcentreerde neus met romig bosfruit zoals wilde aardbei, volrijpe kersen, krentjes en pruimen. 6 maanden rijping op nieuw Frans en Amerikaans eiken geeft een geurig vleugje vanille en ceder. Met een diepe smaak van rijp rood fruit, zoethout, een vleugje peper en een hint bloemen en een zinderend lange afdronk. 85% Monastrell, 10% Syrah, 5% Garnacha. 14% alc. Lekker bij gegrilde vleesgerechten en kruidige rijstschotels. Nu op dronk tot 2021.
    Specificaties
    Zuurtegraad5,3
    Alcoholgehalte14.00 %
    AllergenenBevat Sulfieten
    AfsluitingKurk
    RegioJumilla
    Serveertemperatuur16-18
    ServeertipBiefstuk
    Restsuikergehalte4,5
    Op dronk vanafNu op dronk
    Op dronk tot2021
    Houtrijping6 maanden
    EAN-nummer8437016230053
    Art.nr.624476
    WijnsoortRode Wijn, Biologische Wijn
    SmaakprofielStevig, zacht & romig
    DruivensoortMonastrell
    LandSpanje
    Jaargang2016
    ClassificatieDO Jumilla
    awards
      Reviews
      Schrijf uw eigen review
      Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
      “Zwoelkruidig biologische Spaanse rode wijn”

      De Spaanse regio Jumilla ligt in het zuidoosten van Spanje, waar de wijngaarden in het zonovergoten klimaat groeien op ongeveer 550 meter boven zeeniveau. De hoogte zorgt voor een koel briesje en een groot verschil tussen dag en nachttemperatuur. Dit geeft een langzaam rijpingsproces met geconcentreerde druiven als resultaat. De grond is rijk aan kalk en laat zich goed doordringen met water, waardoor de stokken in periodes van droogte voldoende vocht krijgen. Want het is er droog met 3000 zonuren per jaar en slechts een klein beetje regen!

      Baica Barrica

      De bevlogen wijnmaker Lorenzo Baica maakt slechts 4000 flessen van deze bijzondere wijn! De Monastrell-druif is belangrijk voor de familie en wordt al generaties lang gecultiveerd. De grond van kalk zorgt voor een prachtige frisheid en concentratie. En de oude stokken van 45 jaar geven slechts enkele trossen zeer geconcentreerd fruit. Om alleen het beste fruit te selecteren, wordt er met de hand geplukt. Zeer bijzondere wijn, biologisch geproduceerd, met 90 punten van WineSpectator en een gouden medaille van Gilbert & Gaillard.

      SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
      Wijnverhalen
      Naar boven