Aurelia Sangiovese di Romagna Superiore Riserva
De Sangiovese druif is de koningsdruif van Italië en komt uitstekend tot zijn recht in deze Riserva: rijk gekruid van smaak met romig rijp fruit en donkere chocolade. Heerlijk bij brokkelkaas.
Bekijk de proefnotitie(s)- SmaakprofielStevig, zacht & romig
- DruivenrasSangiovese
- HerkomstItalië, Emilia-Romagna
Heerlijk bij geroosterd vlees en oude kaas
-
Gebraden vlees
-
Barbecue
-
Pasta Bolognese
-
Brokkelkaas
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Sangiovese |
Regio | Emilia-Romagna |
Smaakprofiel | Stevig, zacht & romig |
Jaargang | 2018 |
Alcoholgehalte | 13 % |
Classificatie | DOC Sangiovese di Romagna |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2024 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 4006542674989 |
Artikelnummer | 616588 |

Sangiovese is een ontzettend veelzijdige blauwe druif die in heel Italië staat aangeplant, maar is vooral in Toscane, Campanië en Umbrië bijzonder goed vertegenwoordigd. Tot dertig jaar geleden werd er slechts een hand vol Sangiovese wijnen van hoge kwaliteit gemaakt, maar gelukkig hebben Italiaanse wijnboeren de druif herontdekt. 100% Sangiovese of geblend met lokale of internationale druivenrassen, zoals Cabernet Sauvignon, Canaiolo en Mamolo... Sangiovese heeft zich inmiddels bewezen als een druif met enorm veel potentie. Denk alleen al aan de beroemde wijnen van Brunello di Montalcino en Chianti.
Sangiovese
Sangiovese wijn is grofweg op te delen in twee soorten stijlen: de traditionele met kruidige aroma's en hoge zuren en de moderne met impressies van vanille en soepelere zuren. Bij allebei de stijlen blijkt wel dat vatrijping de wijnen ten goede komt. Hier dankt deze Italiaanse rode wijn ook zijn zachte tannines en romige textuur aan. Hierdoor is de Aurelia Sangiovese nu al heerlijk is en gerust nog enkele jaren kan worden bewaard.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen

