2018 | Italië | Emilia-Romagna

Aurelia Sangiovese di Romagna Superiore Riserva

Waardering:
60% of 100
Opslaan

De Sangiovese druif is de koningsdruif van Italië en komt uitstekend tot zijn recht in deze Riserva: rijk gekruid van smaak met romig rijp fruit en donkere chocolade. Heerlijk bij brokkelkaas.

Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivenras
    Sangiovese
  • Herkomst
    Italië, Emilia-Romagna
Normale prijs 8,29 Speciale prijs 6,69
U bespaart
40,14 (Per doos van 6)
Dit product is niet op voorraad
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 37

Heerlijk bij geroosterd vlees en oude kaas

Warm donkerrood met diepe kern. Zwoelkruidig en fruitrijk van geur vol zwarte kersen, olijf en specerijen, zéér aantrekkelijk. Sappig en levendig van smaak met rode bessen, zwarte kersen, cacao en Italiaanse kruiden. Uitstekende rijkgekruide Sangiovese Riserva met body en romig rijp fruit. 100% Sangiovese. 13% alc. 6 maanden gerijpt op eiken. Heerlijk bij geroosterd vlees, pasta Bolognese en gerijpte harde kazen. Nu van genieten tot 2024.
  • Https& Gebraden vlees
  • Https& Barbecue
  • Https& Pasta Bolognese
  • Https& Brokkelkaas
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasSangiovese
RegioEmilia-Romagna
SmaakprofielStevig, zacht & romig
Jaargang2018
Alcoholgehalte13 %
ClassificatieDOC Sangiovese di Romagna
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2024
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingKurk
EAN-nummer4006542674989
Artikelnummer616588
Aurelia Sangiovese di Romagna Superiore Riserva
"Uitstekende Sangiovese Riserva uit rijk jaar"

Sangiovese is een ontzettend veelzijdige blauwe druif die in heel Italië staat aangeplant, maar is vooral in Toscane, Campanië en Umbrië bijzonder goed vertegenwoordigd. Tot dertig jaar geleden werd er slechts een hand vol Sangiovese wijnen van hoge kwaliteit gemaakt, maar gelukkig hebben Italiaanse wijnboeren de druif herontdekt. 100% Sangiovese of geblend met lokale of internationale druivenrassen, zoals Cabernet Sauvignon, Canaiolo en Mamolo... Sangiovese heeft zich inmiddels bewezen als een druif met enorm veel potentie. Denk alleen al aan de beroemde wijnen van Brunello di Montalcino en Chianti.

Sangiovese

Sangiovese wijn is grofweg op te delen in twee soorten stijlen: de traditionele met kruidige aroma's en hoge zuren en de moderne met impressies van vanille en soepelere zuren. Bij allebei de stijlen blijkt wel dat vatrijping de wijnen ten goede komt. Hier dankt deze Italiaanse rode wijn ook zijn zachte tannines en romige textuur aan. Hierdoor is de Aurelia Sangiovese nu al heerlijk is en gerust nog enkele jaren kan worden bewaard.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD

Wijnverhalen

Aurelia Sangiovese di Romagna Superiore RiservaAurelia Sangiovese di Romagna Superiore Riserva
SPOTLIGHT
Stevig, romig en fruitrijk met aroma's van kers, pruim, rozen en Italiaanse kruiden... geen wonder dat er zoveel wijnliefhebbers dol zijn op de Sangiovese druif én dat de druif de basis vormt voor beroemde Italiaanse wijnen als Brunello di Montalcino en Chianti. Brunello staat lokaal ook wel bekend als Brunello, Morellino of Nielluccio.

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?