lalande-pomerol
Héérlijke Lalande de Pomerol uit topjaar

Château des Arnauds

 1. 99,00
  doos
  Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

  • Altijd blindgeproefd.
  • 100% proefgarantie.
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus.
   Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.

Een mooie én betaalbare Lalande de Pomerol wordt steeds zeldzamer. Na een 40-tal van deze Pomerolwijnen voor u te hebben geproefd, vond het Wijnbeurs proefpanel waar ze naar op zoek waren.

Door een gebrek aan cashflow bij de leverancier konden we een partij voor u vastleggen voor een uniek lage prijs. Want waar de geldende marktwaarde voor deze wijn € 108 is, kunt u hem nu krijgen voor slechts € 79 per kist. 

Château des Arnauds, Lalande de Pomerol

Het Château is opgericht in 1914 door Jacques Arnaud. En werd in 1958 overgenomen door de familie Gaudineau, waarvan zoon Sébastien samen met zijn oom Bernard nu de scepter zwaait. Château des Arnauds bezit 11,5 ha wijngaard, beplant met 85% Merlot en 15% Cabernet Franc. Op een bodem van stenige zandgrond met klei en kalk.

Traditioneel gemaakt

De wijnen worden traditioneel, met veel respect voor de natuur gemaakt. “Het is dit unieke ‘terroir’ dat zorgt voor het bijzondere karakter van onze wijn. Wij zijn slechts uitvoerders”. Aldus de bescheiden Sébastien. Na een opvoeding van 6 tot 8 maanden op 1e jaars eiken vaten, barriques Bordelaises van 225 liter, is deze 2016 uitgegroeid tot een complex genuanceerde Pomerolwijn met een heerlijk romige toegankelijkheid. Prachtig ontwikkeld fluweelzacht en rond met een verleidelijk lange afdronk.

Naar boven