Zes overheerlijke rode Italiaanse wijnen uit Puglia in één pakket. Deze Appassimento's zijn complex, krachtig en vol van smaak en uitstekend voor bij een diner. Proost! Bekijk de proefnotitie(s)
Smaakprofiel
Complex, krachtig & vol
Herkomst
Italië, Puglia
68,54
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Onweerstaanbaar lekker: deze wijn werd gemaakt volgens de Appassimento methode en is roomzacht en rijk van smaak met een vleug chocolade en vanille.
Proefnotitie
Diep donkerrood. Weelderige geur van blauwe bessen, donkere pruimen, zwarte bessen en cacao. Rijk van smaak vol sappig donker fruit met een vleug mokka, vanille en chocolade. Verleidelijke ‘Cioccolata’ met een lange finale. 20% Primitivo, 30% Negroamaro, 30% Nero di Troia, 20% Merlot. Deels gerijpt op eikenhouten vaten. 14,5% alc. Lekker bij stoofpotjes, wildgerechten met cranberrysaus, of bij een toetje van chocola. Nu van genieten tot 2029.
2020 | Italië, Puglia
Apassionata Appassimento Limited Edition
Deze weelderig rijke en satijnzachte Appassimento doet denken aan de stijl van Amarone, maar is wat minder zwaar. Bekroond met maar liefst 98/99 punten!
Proefnotitie
Diep donkerrood met trage tranen aan het glas. Weelderig, breed uitwaaierend bouquet van zoet donker bosfruit verrijkt met mokka en vanille. Kamerbreed en satijnzacht van smaak met Crème de Cassis, zoete zwarte kersen, framboos en bosbessencoulis met mokka en donkere chocolade. Met de rijkdom en lengte van een Amarone. Maar dan minder heftig. Weelderige Appassimento in Amarone stijl met 98/99 punten. Gelijke delen Negroamaro, Malvasia Nera en Primitivo. Deels gerijpt in eiken vaten. 14,5% alc. Lekker bij stoofschotels, gegrild vlees, Parmezaan en gevulde aubergine. Nu van genieten tot 2028.
2020 | Italië, Puglia
Passore Rosso Appassimento
Recent ontdekt op vakantie in Italië: deze rijke Appassimento met veel power én
een satijnzacht karakter. Bekroond met 98/99 punten door Luca Maroni.
Proefnotitie
Diep donkerrood. Rijk bouquet van donker bosfruit en cassis met vanille en cacao. Breed, zwoel en krachtig van smaak vol zoete zwarte kersen, bosbes en rode pruimen. Met subtiel vanille en ceder en een satijnzachte, lange afdronk. Rijke appassimento uit excellent jaar. Gemaakt volgens de appassimento-methode van 100% ingedroogde Negroamaro- (60%) en Primitivo-druiven (40%). 15% alc. Nu heerlijk tot 2027. Lekker bij rijke pasta’s, gegrild vlees, Parmezaanse kaas, gevulde aubergine en ’s avonds op de bank.