2022 | Nederland | Limburg
Apostelhoeve Riesling Maastricht
Heerlijke Riesling van Nederlandse bodem en wordt met iedere jaargang nog aromatischer en voller door het warmere klimaat!
Een verleidelijke wijn met frisse tonen met een vleugje citroen. Bekijk de proefnotitie(s)
- SmaakprofielLicht, fris & strak
- DruivenrasRiesling
- HerkomstNederland, Limburg
Normale prijs: 21,99 Speciale prijs: 16,99
101,94 (Per doos van 6)
Niet op voorraad
- Altijd blind geproefd.
- Gratis retourneren.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie
Biedt veel culinaire mogelijkheden
Mineraal Riesling-bouquet met rijpe jonagold en limoen-merengue, impressies van granny smith, reine claude, wat peer, abrikoos, kardamon en bloemige schakelingen. Mooie vulling, frisse maar sappige smaak, voor Apostelhoeve-begrippen vol van body door de rijpe jaargang. Licht zoetje, een sappige en rijpe smaak en een lange finale. Wijn die nu al heerlijk is, maar ook een aantal jaren kan rijpen. 100% Riesling en 12 en alc.
- Beenham
- Tonijn
- Morbier
Specificaties
Wijnsoort | Witte Wijn |
---|---|
Land | Nederland |
Druivenras | Riesling |
Regio | Limburg |
Smaakprofiel | Licht, fris & strak |
Jaargang | 2022 |
Alcoholgehalte | 12 % |
Classificatie | BOB Maasvallei Limburg |
Serveertemperatuur | 11-13 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2029 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8718719671443 |
Artikelnummer | K201268 |
Awards | |
Reviews
"Een heerlijke Nederlandse vertolking van Riesling"
De wijngaarden van de Apostelhoeve liggen op de Louwberg. Een prachtig terroir met veel löss, mergel en kiezel in de bodem hetgeen zorgt voor een opvallend mooie minerale verfijning.
Wijngaarden in Nederland
Van Nederland is bekend dat er al honderden jaren geleden wijnstokken werden aangeplant, waarschijnlijk door de Romeinen. Door de eeuwen heen onderging het Nederlandse klimaat echter aanzienlijke veranderingen, wat invloed had op de wijnbouw. Tot circa 1250 was het klimaat mild en geschikt voor wijnbouw. Rond 1500 werd het kouder en kreeg Nederland zelfs te maken met een kleine ijstijd, waardoor alle wijngaarden verdwenen. Pas vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw begon men weer met het verbouwen en maken van wijn. In de laatste jaren worden Nederlandse wijnen niet alleen steeds beter van kwaliteit, maar krijgen zij ook steeds meer erkenning.
Oorspronkelijk waren de eerste Nederlandse wijngaarden vooral in het zuiden van het land te vinden, maar tegenwoordig wordt er ook wijn verbouwd in de noordelijke provincies. Zelfs op de Waddeneilanden zijn er wijngaarden te vinden! Limburg blijft overigens de provincie met het grootste aantal hectare wijngaarden.
SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD