Apassionata Appassimento Limited Edition Puglia
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasPrimitivo, Malvasia, Negroamaro
- HerkomstItalië, Puglia
- Altijd blind geproefd.
- Gratis retourneren.
Een glas vol passie
- Stoofvlees
- Gegrild vlees
- Aubergine
- Parmezaan
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Malvasia, Negroamaro, Primitivo |
Regio | Puglia |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2023 |
Alcoholgehalte | 14.5 % |
Classificatie | IGT Puglia |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2030 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8008863329070 |
Artikelnummer | K201699 |
Awards | |
Appassimento is een traditionele Italiaanse techniek waarbij druiven worden gedroogd om hun smaken en suikers te concentreren voordat ze worden geperst en vergist tot wijn. Deze methode wordt al eeuwenlang gebruikt, vooral in de regio's Veneto, Toscane en Puglia, en heeft zich bewezen als een manier om rijke, complexe wijnen te maken. Het appassimento-proces begint meestal met het handmatig oogsten van druiven, die daarna worden uitgespreid op matten of in goed geventileerde ruimtes worden opgehangen. Gedurende enkele weken tot maanden verliezen de druiven geleidelijk vocht, wat resulteert in een toename van de suikerconcentratie en aroma's.
Appassimento smaak
De appassimento-methode is geliefd omdat het zorgt voor wijnen met een diepere kleur, een vol mondgevoel en rijke, geconcentreerde smaken. Dit proces voegt complexiteit toe aan de wijnen, waardoor deze populair zijn bij liefhebbers die op zoek zijn naar intense en robuuste smaakprofielen.
SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD