Met deels ingedroogde druiven is deze wijn gemaakt naar het voorbeeld van de beroemde Amarone's: een krachtige, volle en zacht romige rode wijn vol bessen, kersen, kruiden en met een toets vanille.
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasCabernet Sauvignon, Corvina
- HerkomstItalië, Veneto
Cabernet zorgt voor ingedroogde bessen rijkdom
mokka van het eiken. Krachtig, vol en zachtromig van smaak, vol zoete bessen, kersen, bramen en pruimen met een toefje vanille. De kruidige Sangiovese aroma’s worden fraai aangevuld door de ingedroogde bessenrijkdom van de Cabernet Sauvignon. Krachtig, vol en mild zoet van smaak met een rijke schakering aan zwoelsappig rood en zwart fruit met een molligheid van het eiken. 60% Corvina en 40% Cabernet. 14% alc. Drinken vanaf eind 2020. Oplegbaar tot 2032.
-
Gegrild vlees
-
Pasta Bolognese
-
Parmezaan
Wijnsoort | Rode Wijn, Veganistische wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Cabernet Sauvignon, Corvina |
Regio | Veneto |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2018 |
Alcoholgehalte | 14.00 |
Classificatie | IGT Verona |
Houtrijping | 9-12 maanden |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | 2020 |
Op dronk tot | 2032 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8719418007465 |
Art.nr. | 618278 |

De belangstelling voor rijke en volle rode wijnen gemaakt van (deels) ingedroogde druiven, zoals de beroemde Amarone’s uit Valpolicella, neemt alsmaar toe. Daarom gaan wij nu ook jaarlijks voor het Vatencollectief op zoek naar een Italiaanse rode wijn die naar het voorbeeld van een Amarone wijn wordt gemaakt. En die vonden we op een bijzonder wijnperceel van producent Tinazzi. Tinazzi is een fameus wijnhuis dat bekend staat om zijn grote Amarone's.
Italiaanse rode wijn
Het perceel waar de druiven vandaan komen, ligt op 200 tot 300 meter hoogte bij het dorpje Illasi in de regio Valpolicella zelf. Op een bodem van grof zand met kalkhoudende klei en steentjes. De kracht van het zoete fruit in combinatie met zijn frisheid en romige bite, gaf de doorslag. Uiterst complex en perfect in balans!
De druiven voor deze cuvée werden 3 weken later geoogst dan normaal, waardoor het water uit de Corvina en de Cabernet Sauvignon druiven verdampte en het concentraat aan zoet fruit toenam. Door de extra lange rijping van de druiven, werden de tannines bovendien boterzacht. Waardoor de textuur van de wijn die gewenste romige molligheid van Amarone kreeg.

De wijn werd op klassieke Amarone wijze gemaakt door wijnmaker Guiseppe Gallo. Die via ultra lange vergisting en inweking van schillen op sap het fruit optimaal aan de druiven wist te onttrekken. Gevolgd door een ‘tedere’, zachte persing om alleen de nobele tannines van de schillen in de wijn te krijgen. De vatrijping op medium plus getoast eiken uit Allier en Slovenië zorgt tot slot voor de gewenste extra dimensie aan kruiden en molligheid.

Wat is er leuker voor een wijnliefhebber dan het volgen van zijn eigen wijn? Dit kan met het Vatencollectief: een project waarbij u zich vrijblijvend inschrijft om uw eigen ‘Grand Cru’ wijn op te voeden. Wij zoeken de beste druiven, zorgen voor de vaten en een goede wijnmaker die de wijn opvoedt tot Grand Cru niveau. Weten hoe het in zijn werk gaat?