Welkom wijnliefhebber!

Madame Veuve Point AOP Meursault Bourgogne Frankrijk

Klasse Meursault met inhoud en lengte uit een groot jaar met rijk Chardonnay fruit, toast, verse roomboter en een vette textuur. Madame Veuve Point vertelt het verhaal van Jeanne Marie in het begin van de 19e eeuw zich als vrouwelijke wijnmaker bewees door haar fantastische wijn.
34,95
Ledenprijs € 34,45 per fles
Direct leverbaar
Wit: Intens, rijk en complex Intens, rijk en complex
Druivenras:  Chardonnay
Land:  Frankrijk
Regio:  Meursault, Bourgogne
Jaargang:  2016
Intens blinkend licht goudgeel. Open en rijk van geur met citrussorbet, rokerig, zoetkruidig eiken, hazelnoot en bloesem. Mondvullend breed en krachtig van smaak. Met rijk Chardonnay fruit, toast, verse roomboter, een vette textuur en een uitstekende fraîcheur. Klasse Meursault met inhoud en lengte uit groot jaar. Zoals de eigenaar terecht op het etiket zet: “Le formidable Meursault’. 100% Chardonnay, 13% alc. Lekker bij kreeft, langoustines en pluimwild.
Artikel nr.:
236396
Smaakprofiel:
Wit: Intens, rijk en complex
Classificatie:
AOP
Kleur/Soort:
Wit
Alcoholpercentage:
13%
Allergenen:
Bevat sulfieten
Serveertip:
kreeft, langoustines, pluimwild
Serveertemperatuur:
7-10 °C
Afsluiting:
Kurk
Op dronk van:
2017
Op dronk tot:
2024
Plaatst u de eerste review?
Achtergrond

Madame Veuve Point AOP Meursault Bourgogne Frankrijk

Madame Veuve Point

Het verhaal van Madame Veuve Point begint bij Jeanne Marie Point, de dochter van wijnboeren in het hart van Vergisson, geboren in 1877. Van haar ouders leerde ze de fijne kneepjes van het wijnmakersvak. Met 26 jaar werd ze al weduwe. Om de wijngaarden te behouden en om voor haar enige zoon Benoit te zorgen, zette ze haar schouders eronder en werd ze één van de toen weinige vrouwelijke wijnmakers en moest zichzelf tussen alle mannelijke wijnmakers bewijzen. En dat deed ze!

De kwaliteit van haar wijnen werd zelfs opgemerkt in de Verenigde Staten toen ze de unieke kans kreeg om haar wijnen uit de Bourgogne op de Saint Louis beurs te presenteren. Vanaf toen werd ze ook geaccepteerd en gewaardeerd door de lokale wijnboeren. Momenteel staat haar achter-achterkleindochter Géraldine Point aan het roer om de hele wereld de geweldige Bourgondische wijnen te laten proeven en de spirit van Jeanne Marie Point voort te zetten.

De wijngaarden liggen in het zuidelijke gedeelte van Côte de Beaune op hellingen tussen 230 en 360 meter hoog op een gunstige positie. Mede door de kalksteen in de bodem zijn de wijnen zo excellent van smaak. Pas als de druiven volledig rijp zijn, worden ze in de vroege ochtend handmatig geoogst om te zorgen dat de druiven koel en vers blijven. 

Wit: Intens, rijk en complex
34,95
Ledenprijs € 34,45 per fles
Direct leverbaar

Klantbeoordelingen

100% Proefgarantie

De Wijnbeurs garandeert de kwaliteit van al haar wijnen. Mocht een wijn niet aan uw verwachting voldoen, dan krijgt u die zonder problemen vergoed. U kunt uw wijn laten vervangen of geld terug ontvangen.

Meer over proefgarantie...

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag of is er iets niet duidelijk? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u alles over ruilen & retouren, wijn bezorgen, lidmaatschappen en nog veel meer.

Naar veelgestelde vragen...


Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW

de Wijnbeurs

De online wijnwinkel waar u al jaren eenvoudig kunt wijn bestellen. Met ruim 40 jaar ervaring en meer dan 40.000 trouwe leden, de nummer 1 voor al uw wijnwensen.

Meer over de Wijnbeurs...

Volg ons

'Geen 18,
geen alcohol'

Lid van

    
Bel direct de klantenservice

'Geen 18,
geen alcohol'