Welkom wijnliefhebber!

Henri Clerc Les Combettes 1er Cru Chardonnay Puligny-Montrachet Bourgogne Frankrijk

Nr. 1  Een overheerlijke Franse witte wijn uit Puligny-Montrachet, een schilderachtig wijndorp waar enkele van 's werelds mooiste witte wijnen worden gewonnen met zeer veel finesse. 1er Cru Les Combettes is overweldigend rijk van smaak met een hemelse luxe aan zoet fruit en mineralen. Een majestueus geconcentreerde Puligny nectar met enorme lengte. Meer Grand- dan 1er Cru.
72,00
Ledenprijs € 71,50 per fles
Direct leverbaar
Nog 18 beschikbaar
Wit: Intens, rijk en complex Intens, rijk en complex
Druivenras:  Chardonnay
Land:  Frankrijk
Regio:  Puligny-Montrachet, Bourgogne
Jaargang:  2013
Fonkelend jeugdig geelgroen. Bedwelmend rijk bouquet met brioche, citrus en exotische weelde, aangevuld met vijgen, noten, toast en rook. Ongelooflijk zuiver en delicaat. Overweldigend rijk van smaak met een hemelse luxe aan zoet fruit en mineralen. Doorspekt met pikante kruiden, ragfijne zuren en loepzuivere terroirexpressie. Majestueus geconcentreerde Puligny nectar met enorme lengte. Meer Grand- dan 1er Cru. 13,5% alc. Nu van genieten tot 2022.
Artikel nr.:
235663
Smaakprofiel:
Wit: Intens, rijk en complex
Classificatie:
1er Cru
Kleur/Soort:
Wit
Alcoholpercentage:
13,5 %
Allergenen:
Bevat sulfieten
Serveertip:
kreeft, wit vlees, zalm
Serveertemperatuur:
06-08°C
Op dronk van:
2015
Afsluiting:
Kurk
Op dronk tot:
2022
Plaatst u de eerste review?
Achtergrond

Henri Clerc Les Combettes 1er Cru Chardonnay Puligny-Montrachet Bourgogne Frankrijk

Puligny-Montrachet

Puligny-Montrachet is gelegen ten zuiden van de Beaune en ligt in het wijngebied Côte de Beaune. De witte wijnen uit deze Beaunestreek behoren tot de mooiste en ongetwijfeld tot één van de meest gekende wijnstreken van de wereld. Deze gerenommeerde vertegenwoordiger van de appellatie laat zich prijzen om zij nobele, geraffineerde aroma's en een discrete aciditeit, en een elegante finale.

De onderscheidende kracht van deze wijnen zijn vooral de bodem en het klimaat. De Chardonnay doet het ontzettend goed op de bodem van kalksteen. Ook herbergt de bodem veel mineralen en andere elementen die de wijn een eigen karakter geven. De witte wijnen uit Puligny-Montrachet zijn zeer rijk en geuren heerlijk.
 

Henri Clerc

Het beroemde Domaine Henri Clerc et Fils werd reeds in de 16e eeuw opgericht in het hart van Puligny-Montrachet, gelegen in de Côtes de Beaune. Puligny-Montrachet behoort tot één van de meest bekende wijnstreken ter wereld en de heuvels van Montrachet brengen de vermaardste witte wijnen van de Bourgogne voort.

Toen Bernard Clerc in 2002 met pensioen ging, nam Vincint Girardin, een pionier van zijn generatie die al verschillende andere wijndomeinen in de Bourgogne in zijn bezit had, de wijngaarden en het wijnmaken over. De kwaliteit van Henri Clerc was altijd al hoog, en vormde nog nooit een probleem. De volumes daarentegen zijn de voorbij jaren fors gedaald. Het slechte weer is hiervan de oorzaak. Zo zakte de oogst van 2012 tot maar liefst 50% door hagelschade.

De optimale oogstdatum wordt bepaald aan de hand van de rijpheid van vruchtvlees en schil.  De oogst gebeurt volledig met de hand, waarna alles nog eens zorgvuldig wordt uitgezocht op de table de tri. Nadat de wijnen op vat zijn, probeert men deze zo min mogelijk te verstoren. De bâttonage gebeurt dan ook maar met mondjesmaat, en na de vatrijping, gebeurt de botteling rechtstreeks vanuit het vat, zonder filters of pompen. Uitsluitend met gebruik van de zwaartekracht. 
Wit: Intens, rijk en complex
72,00
Ledenprijs € 71,50 per fles
Direct leverbaar

Klantbeoordelingen

100% Proefgarantie

De Wijnbeurs garandeert de kwaliteit van al haar wijnen. Mocht een wijn niet aan uw verwachting voldoen, dan krijgt u die zonder problemen vergoed. U kunt uw wijn laten vervangen of geld terug ontvangen.

Meer over proefgarantie...

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag of is er iets niet duidelijk? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u alles over ruilen & retouren, wijn bezorgen, lidmaatschappen en nog veel meer.

Naar veelgestelde vragen...


Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW

de Wijnbeurs

De online wijnwinkel waar u al jaren eenvoudig kunt wijn bestellen. Met ruim 40 jaar ervaring en meer dan 40.000 trouwe leden, de nummer 1 voor al uw wijnwensen.

Meer over de Wijnbeurs...

Volg ons

'Geen 18,
geen alcohol'

Lid van

    
Bel direct de klantenservice

'Geen 18,
geen alcohol'