Welkom wijnliefhebber!

Domaine Chêne Chardonnay ’Cuvée Prestige’ AOC Mâcon-La Roche Vineuse Bourgogne Frankrijk

De absolute nr. 1 Mâcon tijdens de Bourgogne proeverij voor de Wijnkoers met een gouden medaille en 18/20 Wijnbeurspunten. Deze prestige cuvée van Domaine Chène is wellicht één van de rijkste Mâcon Villages van de afgelopen 5 jaar. Laat u verrassen door de exotische smaak!
18,00
Ledenprijs € 17,50 per fles
Direct leverbaar
Wit: Intens, rijk en complex Intens, rijk en complex
Druivenras:  Chardonnay
Land:  Frankrijk
Regio:  Mâcon-Villages, Bourgogne
Jaargang:  2016
18 Wijnbeurspunten
Jeugdig witgroen met vitale fonkeling. Stuivend vers, bloemig (acacia), fruitig (appel, peer, abrikoos, exotisch fruit). Brede smaak van mals geel fruit en crunchy mineralen. Sappig, kruidig en raspig. Met fijne zuren, een puntje terroir en intense Chardonnay rijkdom. Energieke Mâcon Village, vol rijk geconcentreerd Chardonnay fruit met levendig exotisch karakter en voorbeeldige lengte. 13% alc. Nu heerlijk tot 2020.
Artikel nr.:
236776
Smaakprofiel:
Wit: Intens, rijk en complex
Classificatie:
AOC
Kleur/Soort:
Wit
Alcoholpercentage:
13%
Allergenen:
Bevat sulfieten
Serveertip:
gebakken of gegrilde tong, kreeft, wit vlees
Serveertemperatuur:
7-10 °C
Op dronk tot:
2021
Afsluiting:
Kurk
Op dronk van:
2017
Plaatst u de eerste review?
Achtergrond

Domaine Chêne Chardonnay ’Cuvée Prestige’ AOC Mâcon-La Roche Vineuse Bourgogne Frankrijk

Domaine Chêne

Domaine Chène ligt in het pittoreske dorpje La Roche Vineuse. De heuvels hebben kalkhoudende bodems, maar ook vuursteen, klei en zand komen voor, vaak gemengd met keien, die de hitte van de dag vasthouden. Domaine Chène is een familiebedrijf van bijna 40 hectare, waar met grote zorg voor het milieu wordt gewerkt, volgens de principes van de ‘lutte raisonée’. Het bedrijf bezit wijngaarden in diverse appellations, waaronder La Roche Vineuse, één van de dorpen die het recht hebben hun naam achter de aanduiding Mâcon op het etiket te zetten.
 

Mâcon-Villages

In Mâconnais worden aanzienlijke hoeveelheden witte wijnen van de Chardonnay druif verbouwd. De Mâcon-Villages appellatie omvat het grootste gedeelte van de witte wijnen uit Mâcon. De kwaliteit ligt hierbij boven het niveau van Mâcon-Supérieur. De coöperaties van Viré en Lugny gaven bekendheid aan de appellaties Mâcon-Lugny en Viré-Clessé. Sinds 1998, het jaar waarin Viré en Clessé hun eigen appellatie Viré-Classé kregen, hebben 43 dorpen recht op de benaming Mâcon, gevolgd door de naam van hun dorp. In dit geval La Roche Vineuse.

Wit: Intens, rijk en complex
18,00
Ledenprijs € 17,50 per fles
Direct leverbaar

Klantbeoordelingen

100% Proefgarantie

De Wijnbeurs garandeert de kwaliteit van al haar wijnen. Mocht een wijn niet aan uw verwachting voldoen, dan krijgt u die zonder problemen vergoed. U kunt uw wijn laten vervangen of geld terug ontvangen.

Meer over proefgarantie...

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag of is er iets niet duidelijk? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u alles over ruilen & retouren, wijn bezorgen, lidmaatschappen en nog veel meer.

Naar veelgestelde vragen...


Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW

de Wijnbeurs

De online wijnwinkel waar u al jaren eenvoudig kunt wijn bestellen. Met ruim 40 jaar ervaring en meer dan 40.000 trouwe leden, de nummer 1 voor al uw wijnwensen.

Meer over de Wijnbeurs...

Volg ons

'Geen 18,
geen alcohol'

Lid van

    
Bel direct de klantenservice

'Geen 18,
geen alcohol'