Welkom wijnliefhebber!

Aanmelden Nieuwsbrief

Al 70.000 mensen gingen u voor!

Klantbeoordelingen

Rode wijn

Rode wijn

De meest gedronken wijn is rode wijn. Rode wijn is veelzijdig en kunt u goed combineren met uw favoriete gerechten. Bij de Wijnbeurs vindt u de lekkerste rode wijnen voor de scherpste prijzen. Van volle en krachtige Cabernet Sauvignon tot zachte en soepele Pinot Noir en alles daar tussen.
» Lees meer
Rode Wijn
 

Rode wijn

Rode wijn

De meest gedronken wijn is rode wijn. Rode wijn is veelzijdig en kunt u goed combineren met uw favoriete gerechten. Bij de Wijnbeurs vindt u de lekkerste rode wijnen voor de scherpste prijzen. Van volle en krachtige Cabernet Sauvignon tot zachte en soepele Pinot Noir en alles daar tussen.
» Lees meer
Rode Wijn
 

Rode wijn

Rode wijn

De meest gedronken wijn is rode wijn. Rode wijn is veelzijdig en kunt u goed combineren met uw favoriete gerechten. Bij de Wijnbeurs vindt u de lekkerste rode wijnen voor de scherpste prijzen. Van volle en krachtige Cabernet Sauvignon tot zachte en soepele Pinot Noir en alles daar tussen.
» Lees meer
Rode Wijn
 

Maak kennis met deze glorieuze rode wijn van La Pauline met 50% Merlot en 50% Cabernet! Fluweelzacht, soepel en mals door de romig zachte textuur van 100% rijpe druiven. In de afdronk proeft u de grote klasse van deze wijn. Ceder, mokka, braambessen en cassis blijven als een bedje van suède in de...
Smaakprofiel Rood: Stevig, zacht en romig Stevig, zacht en romig
Van € 7,49 Voor € 6,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 5,99 per fles
De Acantus Bodegas Olarra is een Spaanse rode wijn met een kruidige en sappige smaak. Deze topper heeft maar liefst vijf medailles op zijn naam staan, waaronder een gouden medaille op het China Wine & Spirits Best Value concours. Hij is nóg romiger van smaak dan de vorige Acantus jaargang...
Smaakprofiel Rood: Stevig, zacht en romig Stevig, zacht en romig
Van € 7,99 Voor € 5,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 4,99 per fles
Spaanse marktwaarde van ¤ 50 en ¤ 70 per fles. De Palacio de Sada is één van de meest prestigieuze Spaanse wijnen en daarmee dus een echte icoonwijn. Deze wijn wordt namelijk alleen in uitzonderlijk goede jaren gemaakt. Hij kenmerkt zich door zijn zijdezachte smaak met zoet...
Smaakprofiel Rood: Stevig, zacht en romig Stevig, zacht en romig
€ 10,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 9,99 per fles
Beoordeling
De La Pauline Les Fêtes is speciaal gebotteld voor de feestdagen! Deze voortreffelijke Franse rode wijn is mooi zacht en romig en heeft heerlijk lang in eiken vaten gerijpt. De extra inbreng van een partij rijke Cabernet is in deze Cuvée goed proefbaar. Smaakt perfect bij rood vlees, een kruidige...
Smaakprofiel Rood: Stevig, zacht en romig Stevig, zacht en romig
Van € 9,99 Voor € 6,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 5,99 per fles
Een heerlijke Gran Reserva van Bodegas die lekker mals breed en sappig van smaak is met zoete vleeskersen en een hint van donkere chocolade. Een echte toevoeging aan uw wijncollectie dus! Hij smaakt heerlijk bij een sappige steak of een kruidige ovenschotel.
Smaakprofiel Rood: Complex, krachtig en vol Complex, krachtig en vol
Van € 11,99 Voor € 7,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 6,99 per fles
TIP Deze heerlijke Californische rode wijn van Blackhawk is verleidelijk lang en sappig van smaak en ook nog eens perfect in balans. Lekker zacht en rond met de bekende zalvende Merlot luxe van fluweelzacht rood bosfruit op een bedje van toffee en vanille. De wijn won onlangs een zilveren medaille...
Smaakprofiel Rood: Stevig, zacht en romig Stevig, zacht en romig
Van € 8,99 Voor € 7,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 6,99 per fles
Een exceptionele La Jasse die niet mag ontbreken in uw wijncollectie. Deze uitstekende Franse rode wijn, afkomstig uit Pays d'Oc, heeft de cassiskracht, fraicheur en complexiteit van een grote Pauillac. De wijn heeft twaalf maanden op de beste Franse eikenhouten vaten gerijpt en is vanaf eind 2016...
Smaakprofiel Rood: Complex, krachtig en vol Complex, krachtig en vol
Van € 11,99 Voor € 8,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 7,99 per fles
De La Pauline Platine is zacht en rijk van smaak vol zoete bramen, cassis, bessen, vanille en mokka, met de zachte smelttextuur van de topoogst 2015. Deze mooie Franse rode wijn is doorspekt met ladingen vettig fruit en romig eiken. Hij heeft acht maanden gerijpt op medium getoast Frans eikenhout...
Smaakprofiel Rood: Complex, krachtig en vol Complex, krachtig en vol
Van € 9,99 Voor € 8,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 7,99 per fles
Zwarte bessen Cabernet Sauvignon uit Californië met allure! Ook deze nieuwe jaargang van de Blue Label doet niet onder voor zijn voorganger. Past goed bij (wilde) eendenborst, hert of fazant. Werd door Winelife - het meest gelezen wijntijdschrift van Nederland - uitgeroepen tot één van de winnaars...
Smaakprofiel Rood: Stevig, zacht en romig Stevig, zacht en romig
Van € 9,99 Voor € 7,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 6,99 per fles
Uitstekend smakende Spaanse rode wijn uit het pittoreske Catalunya, dat een waar genot is voor wijnliefhebbers. Een fraai versmolten zeven jaar oude Gran Reserva, die 24 maanden gerijpt heeft op Amerikaanse eiken vaten. Deze wijn smaakt ideaal bij gegrild vlees, tapas en pasta bolognese...
Smaakprofiel Rood: Stevig, zacht en romig Stevig, zacht en romig
Van € 9,99 Voor € 6,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 5,99 per fles

Bekijk alle rode wijnen

De Wijnbeurs heeft exclusief voor u de mooiste rode wijnen geselecteerd.
Rode wijn online

Rode wijn

Rode wijn wordt gemaakt van rode druiven. Dit klinkt misschien nogal wiedes. Maar er kan ook witte wijn worden gemaakt van rode druiven. De kleur van rode wijn komt namelijk niet voort uit het vruchtvlees. De kleur komt voort uit de druivenschillen. Dit schilletje is echter verantwoordelijk voor nog meer zaken die rode wijnen typeren. Zo geeft dit schilletje ook tannine af aan de rode wijn. Des te dikker de schil, hoe meer tannine er wordt afgegeven.

Bekende druiven met een dunne schil zijn de Merlot en Pinot Noir. In de regel zijn deze ook wat minder zwaar. De zwaardere rode wijnen worden eerder gemaakt van Cabernet Sauvignon, Shiraz/Shirah en Tempranillo.

Rode wijn maken

Rode wijn lijkt nu mogelijk eenvoudig te maken. Je hoeft de druiven immers niet van hun schil te ontdoen. Echter komt er aanzienlijk meer bij kijken voordat de druif uiteindelijk in de fles zit.

Druiven oogsten

Na een jaar zwoegen in weer en wind zijn de rode druiven gereed om geplukt te worden. Dit gebeurt, afhankelijk van continent en druivensoort, in het najaar. De druiven kunnen met de hand of machinaal geplukt worden. In de regel is het zo dat des te minder machines aan het proces te pas komen, hoe beter dit is voor de rode wijn. Op de sorteertafel worden alle zaken die niks met wijn te maken hebben verwijderd. Hierbij kunt u denken aan steentjes en bladeren. De pitjes en schillen gaan wel mee het vergistingsproces in. Hieraan ontleent rode wijn die karakteristieke smaak.

Rode wijn vergisten

De rode wijn ontstaat tijdens het vergistingsproces. Na de eerste vergisting wordt de tweede vergisting gestart. Bij rode wijnen wordt vaak malolactische gisting gebruikt. Dit is een bijzonder moeilijke term voor het omzetten van appelzuur naar melkzuur. Melkzuur is minder zuur en maakt de wijn dus zachter. Dit wordt vaak toegepast bij wijnen van hogere kwaliteit.

Na het gistproces is het van belang dat de rode wijn kan bijkomen. De wijnmaker tapt het meest pure sap af richting houten vaten waar de wijn verder kan rijpen. Het restant dat overblijft in de gistkuip wordt gebruikt om ook nog sap van te persen. Dit noemt men zogenaamde perswijn.

Het vinifiëren van rode wijn

De rode wijn wordt verdeeld over eikenhouten vaten. Dan kan het opvoeden of vinifiëren beginnen. Helaas komt bij dit opvoeden veel ervaring en kunde kijken van de wijnmaker. Ook het materiaal dat gebruikt wordt speelt een rol. Wijnen uit die eikenhouten vaten zijn vaak van hogere kwaliteit. Dit maakt ook dat sommige rode wijnen aanzienlijk meer kosten dan andere. Hierbij proeft men de hand van de meester, en dat mag wat kosten.

Klantbeoordelingen

Bekijk alle rode wijnen

De Wijnbeurs heeft exclusief voor u de mooiste rode wijnen geselecteerd.
Rode wijn online

Rode wijn

Rode wijn wordt gemaakt van rode druiven. Dit klinkt misschien nogal wiedes. Maar er kan ook witte wijn worden gemaakt van rode druiven. De kleur van rode wijn komt namelijk niet voort uit het vruchtvlees. De kleur komt voort uit de druivenschillen. Dit schilletje is echter verantwoordelijk voor nog meer zaken die rode wijnen typeren. Zo geeft dit schilletje ook tannine af aan de rode wijn. Des te dikker de schil, hoe meer tannine er wordt afgegeven.

Bekende druiven met een dunne schil zijn de Merlot en Pinot Noir. In de regel zijn deze ook wat minder zwaar. De zwaardere rode wijnen worden eerder gemaakt van Cabernet Sauvignon, Shiraz/Shirah en Tempranillo.

Rode wijn maken

Rode wijn lijkt nu mogelijk eenvoudig te maken. Je hoeft de druiven immers niet van hun schil te ontdoen. Echter komt er aanzienlijk meer bij kijken voordat de druif uiteindelijk in de fles zit.

Druiven oogsten

Na een jaar zwoegen in weer en wind zijn de rode druiven gereed om geplukt te worden. Dit gebeurt, afhankelijk van continent en druivensoort, in het najaar. De druiven kunnen met de hand of machinaal geplukt worden. In de regel is het zo dat des te minder machines aan het proces te pas komen, hoe beter dit is voor de rode wijn. Op de sorteertafel worden alle zaken die niks met wijn te maken hebben verwijderd. Hierbij kunt u denken aan steentjes en bladeren. De pitjes en schillen gaan wel mee het vergistingsproces in. Hieraan ontleent rode wijn die karakteristieke smaak.

Rode wijn vergisten

De rode wijn ontstaat tijdens het vergistingsproces. Na de eerste vergisting wordt de tweede vergisting gestart. Bij rode wijnen wordt vaak malolactische gisting gebruikt. Dit is een bijzonder moeilijke term voor het omzetten van appelzuur naar melkzuur. Melkzuur is minder zuur en maakt de wijn dus zachter. Dit wordt vaak toegepast bij wijnen van hogere kwaliteit.

Na het gistproces is het van belang dat de rode wijn kan bijkomen. De wijnmaker tapt het meest pure sap af richting houten vaten waar de wijn verder kan rijpen. Het restant dat overblijft in de gistkuip wordt gebruikt om ook nog sap van te persen. Dit noemt men zogenaamde perswijn.

Het vinifiëren van rode wijn

De rode wijn wordt verdeeld over eikenhouten vaten. Dan kan het opvoeden of vinifiëren beginnen. Helaas komt bij dit opvoeden veel ervaring en kunde kijken van de wijnmaker. Ook het materiaal dat gebruikt wordt speelt een rol. Wijnen uit die eikenhouten vaten zijn vaak van hogere kwaliteit. Dit maakt ook dat sommige rode wijnen aanzienlijk meer kosten dan andere. Hierbij proeft men de hand van de meester, en dat mag wat kosten.

100% Proefgarantie

De Wijnbeurs garandeert de kwaliteit van al haar wijnen. Mocht een wijn niet aan uw verwachting voldoen, dan krijgt u die zonder problemen vergoed. U kunt uw wijn laten vervangen of geld terug ontvangen.

Meer over Proefgarantie...

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag of is er iets niet duidelijk ? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u alles over ruilen & retouren, wijn bezorgen, lidmaatschappen en nog veel meer.

Naar veelgestelde vragen...


Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW

de Wijnbeurs

De online wijnwinkel waar u al jaren eenvoudig kunt wijn bestellen. Met ruim 36 jaar ervaring en meer dan 40.000 trouwe leden, de nummer 1 voor al uw wijnwensen.

Meer over de Wijnbeurs...

Betaalmogelijkheden

   

Volg ons

'Geen 18,
geen alcohol'

Lid van

 

Bel direct de klantenservice

'Geen 18,
geen alcohol'