Welkom wijnliefhebber!

Aanmelden Nieuwsbrief

Al 70.000 mensen gingen u voor!

Klantbeoordelingen

Rode wijn

Rode wijn

De meest gedronken wijn is rode wijn. Rode wijn is veelzijdig en kunt u goed combineren met uw favoriete gerechten. Bij de Wijnbeurs vindt u de lekkerste rode wijnen voor de scherpste prijzen. Van volle en krachtige Cabernet Sauvignon tot zachte en soepele Pinot Noir en alles daar tussen.
» Lees meer
Rode Wijn
 

Rode wijn

Rode wijn

De meest gedronken wijn is rode wijn. Rode wijn is veelzijdig en kunt u goed combineren met uw favoriete gerechten. Bij de Wijnbeurs vindt u de lekkerste rode wijnen voor de scherpste prijzen. Van volle en krachtige Cabernet Sauvignon tot zachte en soepele Pinot Noir en alles daar tussen.
» Lees meer
Rode Wijn
 

Rode wijn

Rode wijn

De meest gedronken wijn is rode wijn. Rode wijn is veelzijdig en kunt u goed combineren met uw favoriete gerechten. Bij de Wijnbeurs vindt u de lekkerste rode wijnen voor de scherpste prijzen. Van volle en krachtige Cabernet Sauvignon tot zachte en soepele Pinot Noir en alles daar tussen.
» Lees meer
Rode Wijn
 

Maak kennis met deze glorieuze rode wijn van La Pauline met 50% Merlot en 50% Cabernet! Fluweelzacht, soepel en mals door de romig zachte textuur van 100% rijpe druiven. In de afdronk proeft u de grote klasse van deze wijn. Ceder, mokka, braambessen en cassis blijven als een bedje van suède in de...
Smaakprofiel Rood: Stevig, zacht en romig Stevig, zacht en romig
Van € 7,49 Voor € 6,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 5,99 per fles
Een heerlijke Gran Reserva die lekker mals breed en sappig van smaak is met zoete vleeskersen en een hint van donkere chocolade. Een echte toevoeging aan uw wijncollectie dus! Hij smaakt heerlijk bij een sappige steak of een kruidige ovenschotel.
Smaakprofiel Rood: Complex, krachtig en vol Complex, krachtig en vol
Van € 11,99 Voor € 7,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 6,99 per fles
Spaanse marktwaarde van ¤ 50 en ¤ 70 per fles. De Palacio de Sada is één van de meest prestigieuze Spaanse wijnen en daarmee dus een echte icoonwijn. Deze wijn wordt namelijk alleen in uitzonderlijk goede jaren gemaakt. Hij kenmerkt zich door zijn zijdezachte smaak met zoet...
Smaakprofiel Rood: Stevig, zacht en romig Stevig, zacht en romig
€ 10,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 9,99 per fles
Beoordeling
Uiterst smaakrijke en unieke Montebello die in het grote jaar 2015 boven zichzelf uit stijgt. De wijn wordt ook wel met recht 'grande bellezza' genoemd, wat grote schoonheid betekent. Hij is namelijk gemaakt van de mooiste paarszwarte Negroamaro druiven in het voor Montebello topjaar 2015. De wijn...
Smaakprofiel Rood: Licht, soepel en fruitig Licht, soepel en fruitig
Van € 9,99 Voor € 6,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 5,99 per fles
De ideale wijn voor elke feestelijke gelegenheid! Deze feestcuvée van het beste Spaanse wijnhuis is delicaat gekruid, romig en elegant van smaak en is nóg zachter en romiger dan de Acantus, dankzij zijn drie maanden langere rijping op eiken. Deze Spaanse rode wijn heeft meerdere medailles in...
Smaakprofiel Rood: Stevig, zacht en romig Stevig, zacht en romig
Van € 8,99 Voor € 6,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 5,99 per fles
Tijdens de blinde Chili proeverij kwam deze Carmenère van Castillo de Correa als overtuigende winnaar uit de bus. Deze zeer geconcentreerde wijn is gemaakt van de beste oude stokken uit Central Valley Chili. Een voortreffelijke rode Chileense wijn die mooi rijp van smaak is met een vettige...
Smaakprofiel Rood: Stevig, zacht en romig Stevig, zacht en romig
Van € 8,99 Voor € 7,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 6,99 per fles
Lekker romig en stevig van smaak met prima balans tussen donkere kersen, fraîcheur, zwoele kruiden en structuur. Met het zuivere kersenfruit van de topoogst 2015. Deze heerlijke Italiaanse rode wijn smaakt lekker bij verse pasta bolognese. La vita è bella met deze Florentina!
Smaakprofiel Rood: Stevig, zacht en romig Stevig, zacht en romig
Van € 9,99 Voor € 7,99
Direct leverbaar
Ledenprijs € 7,49 per fles
Beoordeling
Een kanjer van een Spaanse rode wijn met 90/100 Parkerpunten en 18/20 Wijnbeurspunten! Deze voorname Reserva is gemaakt door Javier Rodriguez, een topoenoloog die één van de vernieuwers is van de Toro wijnstreek en ook wel bekend als de Star Winemaker van Spanje. De wijn heeft 36...
Smaakprofiel Rood: Complex, krachtig en vol Complex, krachtig en vol
Van € 19,99 Voor € 9,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 8,99 per fles
Beoordeling
Deze voortreffelijke rode wijn wordt ook wel het 'zwarte goud van Spanje' genoemd en dat is zeker niet voor niks. Zacht gespierd vol mollig 'Garnacha vlees' doorspekt met romige mokka om op te bijten en wijnstokken van maar liefst tachtig jaar oud. Deze Montevicor heeft rijkdom, body en lengte, en...
Smaakprofiel Rood: Complex, krachtig en vol Complex, krachtig en vol
Van € 15,99 Voor € 9,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 8,99 per fles
Deze 10 jaar oude Gran Reserva werd met goud bekroond op de International Wine Award Mundus Vini. En is de opvolger van de met veel succes geïmporteerde 2006 Gran Reserva van deze bodega. In dezelfde volromig zachte stijl, maar dan nog nét een slag krachtiger. Deze Gran Reserva is in de stijl van...
Smaakprofiel Rood: Stevig, zacht en romig Stevig, zacht en romig
Van € 11,99 Voor € 7,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 6,99 per fles
Beoordeling
Bekijk alle rode wijnen
De Wijnbeurs heeft exclusief voor u de mooiste rode wijnen geselecteerd.
Rode wijn online

Rode wijn

Rode wijn wordt gemaakt van rode druiven. Dit klinkt misschien nogal wiedes. Maar er kan ook witte wijn worden gemaakt van rode druiven. De kleur van rode wijn komt namelijk niet voort uit het vruchtvlees. De kleur komt voort uit de druivenschillen. Dit schilletje is echter verantwoordelijk voor nog meer zaken die rode wijnen typeren. Zo geeft dit schilletje ook tannine af aan de rode wijn. Des te dikker de schil, hoe meer tannine er wordt afgegeven.

Bekende druiven met een dunne schil zijn de Merlot en Pinot Noir. In de regel zijn deze ook wat minder zwaar. De zwaardere rode wijnen worden eerder gemaakt van Cabernet Sauvignon, Shiraz/Shirah en Tempranillo.


Rode wijn maken

Rode wijn lijkt nu mogelijk eenvoudig te maken. Je hoeft de druiven immers niet van hun schil te ontdoen. Echter komt er aanzienlijk meer bij kijken voordat de druif uiteindelijk in de fles zit.
 

Druiven oogsten

Na een jaar zwoegen in weer en wind zijn de rode druiven gereed om geplukt te worden. Dit gebeurt, afhankelijk van continent en druivensoort, in het najaar. De druiven kunnen met de hand of machinaal geplukt worden. In de regel is het zo dat des te minder machines aan het proces te pas komen, hoe beter dit is voor de rode wijn. Op de sorteertafel worden alle zaken die niks met wijn te maken hebben verwijderd. Hierbij kunt u denken aan steentjes en bladeren. De pitjes en schillen gaan wel mee het vergistingsproces in. Hieraan ontleent rode wijn die karakteristieke smaak.
 

Rode wijn vergisten

De rode wijn ontstaat tijdens het vergistingsproces. Na de eerste vergisting wordt de tweede vergisting gestart. Bij rode wijnen wordt vaak malolactische gisting gebruikt. Dit is een bijzonder moeilijke term voor het omzetten van appelzuur naar melkzuur. Melkzuur is minder zuur en maakt de wijn dus zachter. Dit wordt vaak toegepast bij wijnen van hogere kwaliteit.

Na het gistproces is het van belang dat de rode wijn kan bijkomen. De wijnmaker tapt het meest pure sap af richting houten vaten waar de wijn verder kan rijpen. Het restant dat overblijft in de gistkuip wordt gebruikt om ook nog sap van te persen. Dit noemt men zogenaamde perswijn.
 

Het vinifiëren van rode wijn

De rode wijn wordt verdeeld over eikenhouten vaten. Dan kan het opvoeden of vinifiëren beginnen. Helaas komt bij dit opvoeden veel ervaring en kunde kijken van de wijnmaker. Ook het materiaal dat gebruikt wordt speelt een rol. Wijnen uit die eikenhouten vaten zijn vaak van hogere kwaliteit. Dit maakt ook dat sommige rode wijnen aanzienlijk meer kosten dan andere. Hierbij proeft men de hand van de meester, en dat mag wat kosten.

Klantbeoordelingen

Bekijk alle rode wijnen
De Wijnbeurs heeft exclusief voor u de mooiste rode wijnen geselecteerd.
Rode wijn online

Rode wijn

Rode wijn wordt gemaakt van rode druiven. Dit klinkt misschien nogal wiedes. Maar er kan ook witte wijn worden gemaakt van rode druiven. De kleur van rode wijn komt namelijk niet voort uit het vruchtvlees. De kleur komt voort uit de druivenschillen. Dit schilletje is echter verantwoordelijk voor nog meer zaken die rode wijnen typeren. Zo geeft dit schilletje ook tannine af aan de rode wijn. Des te dikker de schil, hoe meer tannine er wordt afgegeven.

Bekende druiven met een dunne schil zijn de Merlot en Pinot Noir. In de regel zijn deze ook wat minder zwaar. De zwaardere rode wijnen worden eerder gemaakt van Cabernet Sauvignon, Shiraz/Shirah en Tempranillo.


Rode wijn maken

Rode wijn lijkt nu mogelijk eenvoudig te maken. Je hoeft de druiven immers niet van hun schil te ontdoen. Echter komt er aanzienlijk meer bij kijken voordat de druif uiteindelijk in de fles zit.
 

Druiven oogsten

Na een jaar zwoegen in weer en wind zijn de rode druiven gereed om geplukt te worden. Dit gebeurt, afhankelijk van continent en druivensoort, in het najaar. De druiven kunnen met de hand of machinaal geplukt worden. In de regel is het zo dat des te minder machines aan het proces te pas komen, hoe beter dit is voor de rode wijn. Op de sorteertafel worden alle zaken die niks met wijn te maken hebben verwijderd. Hierbij kunt u denken aan steentjes en bladeren. De pitjes en schillen gaan wel mee het vergistingsproces in. Hieraan ontleent rode wijn die karakteristieke smaak.
 

Rode wijn vergisten

De rode wijn ontstaat tijdens het vergistingsproces. Na de eerste vergisting wordt de tweede vergisting gestart. Bij rode wijnen wordt vaak malolactische gisting gebruikt. Dit is een bijzonder moeilijke term voor het omzetten van appelzuur naar melkzuur. Melkzuur is minder zuur en maakt de wijn dus zachter. Dit wordt vaak toegepast bij wijnen van hogere kwaliteit.

Na het gistproces is het van belang dat de rode wijn kan bijkomen. De wijnmaker tapt het meest pure sap af richting houten vaten waar de wijn verder kan rijpen. Het restant dat overblijft in de gistkuip wordt gebruikt om ook nog sap van te persen. Dit noemt men zogenaamde perswijn.
 

Het vinifiëren van rode wijn

De rode wijn wordt verdeeld over eikenhouten vaten. Dan kan het opvoeden of vinifiëren beginnen. Helaas komt bij dit opvoeden veel ervaring en kunde kijken van de wijnmaker. Ook het materiaal dat gebruikt wordt speelt een rol. Wijnen uit die eikenhouten vaten zijn vaak van hogere kwaliteit. Dit maakt ook dat sommige rode wijnen aanzienlijk meer kosten dan andere. Hierbij proeft men de hand van de meester, en dat mag wat kosten.

100% Proefgarantie

De Wijnbeurs garandeert de kwaliteit van al haar wijnen. Mocht een wijn niet aan uw verwachting voldoen, dan krijgt u die zonder problemen vergoed. U kunt uw wijn laten vervangen of geld terug ontvangen.

Meer over proefgarantie...

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag of is er iets niet duidelijk? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u alles over ruilen & retouren, wijn bezorgen, lidmaatschappen en nog veel meer.

Naar veelgestelde vragen...


Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW

de Wijnbeurs

De online wijnwinkel waar u al jaren eenvoudig kunt wijn bestellen. Met ruim 40 jaar ervaring en meer dan 40.000 trouwe leden, de nummer 1 voor al uw wijnwensen.

Meer over de Wijnbeurs...

Betaalmogelijkheden

   

Volg ons

'Geen 18,
geen alcohol'

Lid van

 

Bel direct de klantenservice

'Geen 18,
geen alcohol'