Welkom wijnliefhebber!

Aanmelden Nieuwsbrief

Al 70.000 mensen gingen u voor!

Klantbeoordelingen

Rode wijn

Rode wijn

De meest gedronken wijn is rode wijn. Rode wijn is veelzijdig en kunt u goed combineren met uw favoriete gerechten. Bij de Wijnbeurs vindt u de lekkerste rode wijnen voor de scherpste prijzen. Van volle en krachtige Cabernet Sauvignon tot zachte en soepele Pinot Noir en alles daar tussen.
» Lees meer
Rode Wijn
 

Rode wijn

Rode wijn

De meest gedronken wijn is rode wijn. Rode wijn is veelzijdig en kunt u goed combineren met uw favoriete gerechten. Bij de Wijnbeurs vindt u de lekkerste rode wijnen voor de scherpste prijzen. Van volle en krachtige Cabernet Sauvignon tot zachte en soepele Pinot Noir en alles daar tussen.
» Lees meer
Rode Wijn
 

Rode wijn

Rode wijn

De meest gedronken wijn is rode wijn. Rode wijn is veelzijdig en kunt u goed combineren met uw favoriete gerechten. Bij de Wijnbeurs vindt u de lekkerste rode wijnen voor de scherpste prijzen. Van volle en krachtige Cabernet Sauvignon tot zachte en soepele Pinot Noir en alles daar tussen.
» Lees meer
Rode Wijn
 

Maak kennis met deze glorieuze rode wijn van La Pauline met 50% Merlot en 50% Cabernet! Fluweelzacht, soepel en mals door de romig zachte textuur van 100% rijpe druiven. In de afdronk proeft u de grote klasse van deze wijn. Ceder, mokka, braambessen en cassis blijven als een bedje van suède in de...
Smaakprofiel Rood: Stevig, zacht en romig Stevig, zacht en romig
Van € 7,49 Voor € 6,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 5,99 per fles
De Acantus is een Spaanse rode wijn die zich kenmerkt door zijn kruidige en sappige smaak. Deze topper heeft maar liefst vijf medailles op zijn naam staan, waaronder een gouden medaille op het China Wine & Spirits Best Value concours. Hij is nóg romiger van smaak dan de vorige Acantus jaargang...
Smaakprofiel Rood: Stevig, zacht en romig Stevig, zacht en romig
Van € 7,99 Voor € 5,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 4,99 per fles
Bent u een liefhebber van de druif Nero d'Avola? Dan mag u deze voortreffelijke Italiaanse rode wijn zeker niet missen! Vol sappig fruit met een toefje specerijen en de malse rondeur van het mooie jaar 2015. Smaakt heerlijk bij lasagne, spaghetti bolognese en Parmezaanse kaas. Met deze wijn waant u...
Smaakprofiel Rood: Stevig, zacht en romig Stevig, zacht en romig
Van € 7,99 Voor € 5,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 4,99 per fles
De ideale wijn voor elke feestelijke gelegenheid! Deze feestcuvée van het beste Spaanse wijnhuis is delicaat gekruid, romig en elegant van smaak en is nóg zachter en romiger dan de Acantus, dankzij zijn drie maanden langere rijping op eiken. Deze Spaanse rode wijn heeft meerdere medailles in...
Smaakprofiel Rood: Stevig, zacht en romig Stevig, zacht en romig
Van € 8,99 Voor € 4,99
Direct leverbaar
uw voordeel € 4,00
De Barbera d'Asti is een fraai ontwikkelde wijn, gemaakt van 100% Barbera druiven van de beste wijngaarden van Sangrato en beoordeeld met 18,5/20 Wijnbeurspunten. De Italiaanse rode wijn heeft de smaak van een Grand Cru waardige rijkdom aan kersenbonbons, mokka, vanille en...
Smaakprofiel Rood: Stevig, zacht en romig Stevig, zacht en romig
Van € 13,99 Voor € 6,99
Direct leverbaar
uw voordeel € 7,00
Lekker romig en stevig van smaak met prima balans tussen donkere kersen, fraîcheur, zwoele kruiden en structuur. Met het zuivere kersenfruit van de topoogst 2015. Deze heerlijke Italiaanse rode wijn smaakt lekker bij verse pasta bolognese. La vita è bella met deze Florentina!
Smaakprofiel Rood: Stevig, zacht en romig Stevig, zacht en romig
Van € 9,99 Voor € 7,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 6,99 per fles
Beoordeling
Een 'Amarone trouvaille' van hoog niveau! Deze Corvina heeft alles wat een Amarone moet hebben met ook nog extra frisheid! Behaalde recent een gouden medaille op het prestigieuze Mundus Vini Grand International Wine Award. Deze sublieme Italiaanse rode wijn van het befaamde wijnhuis Tenuta...
Smaakprofiel Rood: Stevig, zacht en romig Stevig, zacht en romig
Van € 11,95 Voor € 8,45
Direct leverbaar
Ledenprijs € 7,95 per fles
nog slechts 54 flessen
Enorm complex en stevig gespierd van structuur met een enorme rijkdom aan dik bramen- en cassisfruit en romig getoast eiken. Een heerlijke Franse dinerwijn die zelfs de grootste Bordeaux-liefhebber zal verbazen! Een klassieker met enorme belofte uit het voor Cahors zeldzaam mooie jaar 2013, nu op...
Smaakprofiel Rood: Complex, krachtig en vol Complex, krachtig en vol
Van € 11,99 Voor € 9,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 8,99 per fles
nog slechts 36 flessen
Een kanjer van een Spaanse rode wijn met 90/100 Parkerpunten en 18/20 Wijnbeurspunten! De grote Reserva is gemaakt door Javier Rodriguez, een topoenoloog die één van de vernieuwers is van de Toro wijnstreek en ook wel bekend als de Star Winemaker van Spanje. De wijn heeft 36...
Smaakprofiel Rood: Complex, krachtig en vol Complex, krachtig en vol
Van € 19,99 Voor € 9,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 8,99 per fles
Beoordeling
De Pico Cuadro ‘Original’ kreeg maar liefst 91/100 punten van José Peñin, de Robert Parker van Spanje. Deze stevige Spaanse rode wijn is gemaakt van met de hand geplukte druiven van tachtig jaar oude bushvines. Die bushvines komen uit de oudste 'single' vineyard van het domein die...
Smaakprofiel Rood: Complex, krachtig en vol Complex, krachtig en vol
Van € 17,95 Voor € 9,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 8,99 per fles

Bekijk alle rode wijnen

De Wijnbeurs heeft exclusief voor u de mooiste rode wijnen geselecteerd.
Rode wijn online

Rode wijn

Rode wijn wordt gemaakt van rode druiven. Dit klinkt misschien nogal wiedes. Maar er kan ook witte wijn worden gemaakt van rode druiven. De kleur van rode wijn komt namelijk niet voort uit het vruchtvlees. De kleur komt voort uit de druivenschillen. Dit schilletje is echter verantwoordelijk voor nog meer zaken die rode wijnen typeren. Zo geeft dit schilletje ook tannine af aan de rode wijn. Des te dikker de schil, hoe meer tannine er wordt afgegeven.

Bekende druiven met een dunne schil zijn de Merlot en Pinot Noir. In de regel zijn deze ook wat minder zwaar. De zwaardere rode wijnen worden eerder gemaakt van Cabernet Sauvignon, Shiraz/Shirah en Tempranillo.

Rode wijn maken

Rode wijn lijkt nu mogelijk eenvoudig te maken. Je hoeft de druiven immers niet van hun schil te ontdoen. Echter komt er aanzienlijk meer bij kijken voordat de druif uiteindelijk in de fles zit.

Druiven oogsten

Na een jaar zwoegen in weer en wind zijn de rode druiven gereed om geplukt te worden. Dit gebeurt, afhankelijk van continent en druivensoort, in het najaar. De druiven kunnen met de hand of machinaal geplukt worden. In de regel is het zo dat des te minder machines aan het proces te pas komen, hoe beter dit is voor de rode wijn. Op de sorteertafel worden alle zaken die niks met wijn te maken hebben verwijderd. Hierbij kunt u denken aan steentjes en bladeren. De pitjes en schillen gaan wel mee het vergistingsproces in. Hieraan ontleent rode wijn die karakteristieke smaak.

Rode wijn vergisten

De rode wijn ontstaat tijdens het vergistingsproces. Na de eerste vergisting wordt de tweede vergisting gestart. Bij rode wijnen wordt vaak malolactische gisting gebruikt. Dit is een bijzonder moeilijke term voor het omzetten van appelzuur naar melkzuur. Melkzuur is minder zuur en maakt de wijn dus zachter. Dit wordt vaak toegepast bij wijnen van hogere kwaliteit.

Na het gistproces is het van belang dat de rode wijn kan bijkomen. De wijnmaker tapt het meest pure sap af richting houten vaten waar de wijn verder kan rijpen. Het restant dat overblijft in de gistkuip wordt gebruikt om ook nog sap van te persen. Dit noemt men zogenaamde perswijn.

Het vinifiëren van rode wijn

De rode wijn wordt verdeeld over eikenhouten vaten. Dan kan het opvoeden of vinifiëren beginnen. Helaas komt bij dit opvoeden veel ervaring en kunde kijken van de wijnmaker. Ook het materiaal dat gebruikt wordt speelt een rol. Wijnen uit die eikenhouten vaten zijn vaak van hogere kwaliteit. Dit maakt ook dat sommige rode wijnen aanzienlijk meer kosten dan andere. Hierbij proeft men de hand van de meester, en dat mag wat kosten.

Klantbeoordelingen

Bekijk alle rode wijnen

De Wijnbeurs heeft exclusief voor u de mooiste rode wijnen geselecteerd.
Rode wijn online

Rode wijn

Rode wijn wordt gemaakt van rode druiven. Dit klinkt misschien nogal wiedes. Maar er kan ook witte wijn worden gemaakt van rode druiven. De kleur van rode wijn komt namelijk niet voort uit het vruchtvlees. De kleur komt voort uit de druivenschillen. Dit schilletje is echter verantwoordelijk voor nog meer zaken die rode wijnen typeren. Zo geeft dit schilletje ook tannine af aan de rode wijn. Des te dikker de schil, hoe meer tannine er wordt afgegeven.

Bekende druiven met een dunne schil zijn de Merlot en Pinot Noir. In de regel zijn deze ook wat minder zwaar. De zwaardere rode wijnen worden eerder gemaakt van Cabernet Sauvignon, Shiraz/Shirah en Tempranillo.

Rode wijn maken

Rode wijn lijkt nu mogelijk eenvoudig te maken. Je hoeft de druiven immers niet van hun schil te ontdoen. Echter komt er aanzienlijk meer bij kijken voordat de druif uiteindelijk in de fles zit.

Druiven oogsten

Na een jaar zwoegen in weer en wind zijn de rode druiven gereed om geplukt te worden. Dit gebeurt, afhankelijk van continent en druivensoort, in het najaar. De druiven kunnen met de hand of machinaal geplukt worden. In de regel is het zo dat des te minder machines aan het proces te pas komen, hoe beter dit is voor de rode wijn. Op de sorteertafel worden alle zaken die niks met wijn te maken hebben verwijderd. Hierbij kunt u denken aan steentjes en bladeren. De pitjes en schillen gaan wel mee het vergistingsproces in. Hieraan ontleent rode wijn die karakteristieke smaak.

Rode wijn vergisten

De rode wijn ontstaat tijdens het vergistingsproces. Na de eerste vergisting wordt de tweede vergisting gestart. Bij rode wijnen wordt vaak malolactische gisting gebruikt. Dit is een bijzonder moeilijke term voor het omzetten van appelzuur naar melkzuur. Melkzuur is minder zuur en maakt de wijn dus zachter. Dit wordt vaak toegepast bij wijnen van hogere kwaliteit.

Na het gistproces is het van belang dat de rode wijn kan bijkomen. De wijnmaker tapt het meest pure sap af richting houten vaten waar de wijn verder kan rijpen. Het restant dat overblijft in de gistkuip wordt gebruikt om ook nog sap van te persen. Dit noemt men zogenaamde perswijn.

Het vinifiëren van rode wijn

De rode wijn wordt verdeeld over eikenhouten vaten. Dan kan het opvoeden of vinifiëren beginnen. Helaas komt bij dit opvoeden veel ervaring en kunde kijken van de wijnmaker. Ook het materiaal dat gebruikt wordt speelt een rol. Wijnen uit die eikenhouten vaten zijn vaak van hogere kwaliteit. Dit maakt ook dat sommige rode wijnen aanzienlijk meer kosten dan andere. Hierbij proeft men de hand van de meester, en dat mag wat kosten.

100% Proefgarantie

De Wijnbeurs garandeert de kwaliteit van al haar wijnen. Mocht een wijn niet aan uw verwachting voldoen, dan krijgt u die zonder problemen vergoed. U kunt uw wijn laten vervangen of geld terug ontvangen.

Meer over proefgarantie...

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag of is er iets niet duidelijk? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u alles over ruilen & retouren, wijn bezorgen, lidmaatschappen en nog veel meer.

Naar veelgestelde vragen...


Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW

de Wijnbeurs

De online wijnwinkel waar u al jaren eenvoudig kunt wijn bestellen. Met ruim 40 jaar ervaring en meer dan 40.000 trouwe leden, de nummer 1 voor al uw wijnwensen.

Meer over de Wijnbeurs...

Betaalmogelijkheden

   

Volg ons

'Geen 18,
geen alcohol'

Lid van

 

Bel direct de klantenservice

'Geen 18,
geen alcohol'