Welkom wijnliefhebber!

Bodega del Abad ’Carracedo’ Mencia DO Bierzo Spanje

De Mencia van Bodega del Abad is met 91 Parkerpunten en 19 Wijnbeurspunten een dijk van een wijn! De geconcentreerde rode wijn is gemaakt van 85 jaar oude stokken van een wijngaard die op 625 m hoogte ligt. De houtgerijpte wijn is puur, krachtig, levendig en lang.
24,00
Ledenprijs € 23,50 per fles
Direct leverbaar
Rood: Complex, krachtig en vol Complex, krachtig en vol
Druivenras:  Mencia
Land:  Spanje
Regio:  Bierzo
Jaargang:  2012
19 Wijnbeurspunten91 Robert Parker
Volledig open van geur met donker kersenfruit, cassisbessen, cacao, sigarenkistjes en een mineralige toets. Puur, krachtig en tegelijk delicaat van smaak met stenig cassisfruit, vurige kirsch, cranberry en gerookte ham met framboos en peper toe. De fraîcheur maakt de wijn levendig en lang. Geconcentreerde top Mencía van 85 jaar oude stokken. 100% Mencía. 14% alc. Op eiken vergist en daarna 14 maanden gerijpt in barriques. Nu van genieten, oplegbaar tot 2025.
Artikel nr.:
626242
Smaakprofiel:
Rood: Complex, krachtig en vol
Classificatie:
DO
Kleur/Soort:
Rood
Houtrijping:
14 maanden
Alcoholpercentage:
14%
Allergenen:
Bevat sulfieten
Serveertip:
eendenborst, hartige tapas, hert
Serveertemperatuur:
16-18 °C
Op dronk tot:
2025
Afsluiting:
Kurk
Op dronk van:
2017
Plaatst u de eerste review?
Achtergrond

Bodega del Abad ’Carracedo’ Mencia DO Bierzo Spanje

Bodega del Abad

Bodega del Abad is een familiebedrijf in handen van Adriana Ulibarri. Gelegen in Noordwest Spanje, waar Bierzo geniet van uitzonderlijk mooie omstandigheden. De wijnstreek bestaat uit: Bierzo Alto, een mineraalrijk en bergachtig terrein met terrasvormige wijngaarden en Bierzo Bajo, een brede, groene wijnvlakte. 


Bierzo

Bierzo wordt gezien als het aanstormende kwaliteitsgebied van Spanje met enorme potentie. Bierzo ligt in een beschutte bergvallei in Noord-West Spanje, grenzend aan de provincie León. Bierzo staat bekend om zijn karaktervolle rode wijnen van de Mencía druif, met de aromatische Godello als witte specialiteit. De wijngaarden bevinden zich op de bergflanken tussen 450 en 1000 meter hoogte en staan aangeplant op leisteenachtige bodem met zand en graniet. 

Rood: Complex, krachtig en vol
24,00
Ledenprijs € 23,50 per fles
Direct leverbaar

Klantbeoordelingen

100% Proefgarantie

De Wijnbeurs garandeert de kwaliteit van al haar wijnen. Mocht een wijn niet aan uw verwachting voldoen, dan krijgt u die zonder problemen vergoed. U kunt uw wijn laten vervangen of geld terug ontvangen.

Meer over proefgarantie...

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag of is er iets niet duidelijk? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u alles over ruilen & retouren, wijn bezorgen, lidmaatschappen en nog veel meer.

Naar veelgestelde vragen...


Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW

de Wijnbeurs

De online wijnwinkel waar u al jaren eenvoudig kunt wijn bestellen. Met ruim 40 jaar ervaring en meer dan 40.000 trouwe leden, de nummer 1 voor al uw wijnwensen.

Meer over de Wijnbeurs...

Volg ons

'Geen 18,
geen alcohol'

Lid van

    
Bel direct de klantenservice

'Geen 18,
geen alcohol'