Welkom wijnliefhebber!

Pierre André Grand Cru Clos de Vougeot Bourgogne Frankrijk

De Nr 1 uit de Wijnkoers Bourgogne Special. Een gedistingeerde grote Grand Cru Vougeot met kracht en lengte. Werd door het proefpanel beoordeeld met 19 Wijnbeurs punten. Clos de Vougeot is de bekendste Grand Cru uit de Bourgogne en ook toch weer de onbetwiste winnaar van de rode Bourgogne proeverij.
21%
Van € 117,00 Voor € 93,00
Ledenprijs € 92,50 per fles
Direct leverbaar
Nog 12 beschikbaar
Rood: Complex, krachtig en vol Complex, krachtig en vol
Druivenras:  Pinot Noir
Land:  Frankrijk
Regio:  Bourgogne
Jaargang:  2012
Geconcentreerd medium paarsrood. Topkleur voor Pinot Noir. Complexe aroma’s een grote grand cru waardig: roos, zoet rood fruit, vlees, leer, chocolade en karamel. In een luxueuze omlijsting van nieuw eiken en iets van fruitlikeur. Krachtige aanzet van dik rood fruit met vanille tegen een achtergrond van strakke Nuits terroir, peper en getoast eiken. Gedistingeerde, grote Vougeot met kracht en lengte. 13,5% alc. Drinken vanaf 2016 tot 2026.
Artikel nr.:
235842
Smaakprofiel:
Rood: Complex, krachtig en vol
Classificatie:
Grand Cru
Kleur/Soort:
Rood
Alcoholpercentage:
13,5 %
Allergenen:
Bevat sulfieten
Serveertemperatuur:
16-18°C
Afsluiting:
Kurk
Op dronk tot:
2026
Op dronk van:
2016
Plaatst u de eerste review?
Achtergrond

Pierre André Grand Cru Clos de Vougeot Bourgogne Frankrijk

Vougeot

Vougeot is de naam van het dorp, maar veel beroemder is de enige Grand Cru-wijngaard die hier ligt, Clos Vougeot, de ommuurde wijngaard aangelegd door de monniken van Cîteaux in de dertiende eeuw. In 1336 bereikte het climat de omvang die het nu nog steeds heeft, 50 hectare. Inmiddels zijn er vele eigenaars - zoals hiervoor al beschreven is. En ook als climat is de wijngaard eigenlijk geen geheel. De 50 hectare strekken zich uit over een glooiende helling die afloopt naar de bekende Route Nationale 74. Er zijn grote verschillen in de kwaliteit van de wijnen van de top van de wijngaard en die van de onderkant. De geologische samenstelling van de bodem is er dan ook anders: kalk en grind met goede afwatering bovenaan de helling, zachte kalksteen met minder grind en minder goede afwatering in het midden en slecht afwaterende alluviale klei helemaal beneden, langs de weg. Bij een wijn van de Grand Cru Clos Vougeot is het dus zaak te weten wie de maker is en waar binnen het climat deze zijn wijngaarden heeft! De geselecteerde Clos de Vougeot van Pierre André komt bijvoorbeeld van twee zeer verschillende percelen: één direct onder het Château du Clos de Vougeot met een kleiachtige ijzerhoudende bodem en van een perceel pal naast de Grand Cru Grands Echézeaux met mergel, kalksteen en silica.

Pierre André
Rood: Complex, krachtig en vol
Van € 117,00 € 93,00
Ledenprijs € 92,50 per fles
Direct leverbaar

Klantbeoordelingen

100% Proefgarantie

De Wijnbeurs garandeert de kwaliteit van al haar wijnen. Mocht een wijn niet aan uw verwachting voldoen, dan krijgt u die zonder problemen vergoed. U kunt uw wijn laten vervangen of geld terug ontvangen.

Meer over proefgarantie...

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag of is er iets niet duidelijk? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u alles over ruilen & retouren, wijn bezorgen, lidmaatschappen en nog veel meer.

Naar veelgestelde vragen...


Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW

de Wijnbeurs

De online wijnwinkel waar u al jaren eenvoudig kunt wijn bestellen. Met ruim 40 jaar ervaring en meer dan 40.000 trouwe leden, de nummer 1 voor al uw wijnwensen.

Meer over de Wijnbeurs...

Volg ons

'Geen 18,
geen alcohol'

Lid van

    
Bel direct de klantenservice

'Geen 18,
geen alcohol'