Welkom wijnliefhebber!

Domaine Guy & Yvan Dufouleur Aux St-Julien Pinot Noir Nuits-Saint-Georges AOC Bourgogne Frankrijk

Deze Nuits-Saint-Georges werd uitgeroepen tot TIP-wijn in de Bourgogne proeverij uit de Wijnkoers en kreeg 18/20 Wijnbeurs punten. Het perceel “Aux SaintsJullien” (lieux-dit) is weliswaar niet als Premier Cru geclassificeerd, maar op een bodem vergelijkbaar met Vosne-Romanée bestaande uit alluviaal gesteente op een ondergrond van rotsachtige kalk worden zijdezachte Pinot Noirs voortgebracht. Wellicht is dit uw laatste kans om een grote Côte de Nuits uit de Bourgogne voor 'oude' prijzen te kunnen bestellen. Na de desastreuze hagelbuien in het voorjaar 2016 verwachten we dat de prijzen weleens snel kunnen stijgen.
45,00
Ledenprijs € 44,50 per fles
Direct leverbaar
Rood: Complex, krachtig en vol Complex, krachtig en vol
Druivenras:  Pinot Noir
Land:  Frankrijk
Regio:  Bourgogne
Jaargang:  2014
Vitaal robijnrood. Karaktervolle, minerale Pinot Noir neus met strakke, mannelijke touch, typisch Nuits. Breed en vol met bosbes, Ardennerham, mokka en choco. Complex kruidig van smaak met viooltjes, rode kers en een mineralige toets. Elegante, krachtige TOP-Nuits met rijkdom en lengte. 13% alc. Drinken van 2018 tot 2026.
Artikel nr.:
230304
Smaakprofiel:
Rood: Complex, krachtig en vol
Classificatie:
AOC
Kleur/Soort:
Rood
Alcoholpercentage:
13%
Allergenen:
Bevat sulfieten
Serveertemperatuur:
16-17 ° C
Afsluiting:
Kurk
Op dronk tot:
2026
Op dronk van:
2018
Plaatst u de eerste review?
Achtergrond

Domaine Guy & Yvan Dufouleur Aux St-Julien Pinot Noir Nuits-Saint-Georges AOC Bourgogne Frankrijk

Domaine Guy & Yvan Dufouleur

In Nuits-Saint-Georges, hoofdstad van het gelijknamige kanton met de wereldberoemde wijndorpen Vosne-Romanée, Flagey-Echézeaux en Vougeot, treffen we Xavier Dufouleur. Eens burgermeester van het amper 5.000 inwoners tellende stadje, maar nu weer fulltime werkzaam in het eeuwenoude familiebedrijf. Dufouleur Père & Fils werd begin 17e eeuw door voorvader Gilles Dufouleur opgericht en is al 13 generaties in handen van de familie. Vandaag de dag bestieren Xavier en Yvan Dufouleur het wijnhuis en worden daarbij geholpen door de ervaren oenoloog Bernard Jaillet. De oorspong van het bedrijf ligt uiteraard in de wijngaarden rondom Nuits-Saint-Georges en nog altijd vormen de wijnen van deze percelen, die vermarkt worden onder het label Domaine Guy & Yvan Dufouleur, de paradepaardjes van het concern.

De familie heeft ondermeer percelen grond in vier Premier Cru wijngaarden ten zuiden van Nuits-SaintGeorges. De bodem bestaat uit klei en kalk, wat de wijnen enerzijds robuust en anderzijds intens fruitig maakt. Ook bezit de familie een perceel wijngaard ten noorden van het stadje. Het perceel “Aux SaintsJullien” (lieux-dit) is weliswaar niet als Premier Cru geclassificeerd, maar op een bodem vergelijkbaar met Vosne-Romanée bestaande uit alluviaal gesteente op een ondergrond van rotsachtige kalk worden zijdezachte Pinot Noirs voortgebracht.

Elk perceel wordt gekenmerkt door haar eigen terroir en het streven van de familie Dufouleur is om dit terroir volop tot expressie te brengen in de verschillende wijnen. Geen eenheidsworst, maar unieke en tegelijkertijd herkenbare smaken. Dat vraagt om secuur werk op het land, maar ook in de kelder. Zo worden de barriques voor de rijping van de wijnen zorgvuldig geselecteerd. Het ene vat is het andere niet. De herkomst van het hout en de mate van toasting bepaalt het familiebedrijf per wijn en kan bovendien van jaar tot jaar verschillen. Alle keuzes staan ten dienste van het eindproduct. Elegante wijnen met elk hun eigen even unieke als smaakvolle karakter. Ook bij het bottelen van het vergiste en gerijpte druivensap wordt uiterst voorzichtig te werk gegaan. Geen zwaar materieel om de wijn snel en met brute kracht de fles in te pompen, maar enkel gebruik van zwaartekracht om oxidatie te voorkomen en de aroma’s te behouden.

Domaine Guy & Yvan Dufouleur Nuits-Saint-Georges
Rood: Complex, krachtig en vol
45,00
Ledenprijs € 44,50 per fles
Direct leverbaar

Klantbeoordelingen

100% Proefgarantie

De Wijnbeurs garandeert de kwaliteit van al haar wijnen. Mocht een wijn niet aan uw verwachting voldoen, dan krijgt u die zonder problemen vergoed. U kunt uw wijn laten vervangen of geld terug ontvangen.

Meer over proefgarantie...

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag of is er iets niet duidelijk? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u alles over ruilen & retouren, wijn bezorgen, lidmaatschappen en nog veel meer.

Naar veelgestelde vragen...


Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW

de Wijnbeurs

De online wijnwinkel waar u al jaren eenvoudig kunt wijn bestellen. Met ruim 40 jaar ervaring en meer dan 40.000 trouwe leden, de nummer 1 voor al uw wijnwensen.

Meer over de Wijnbeurs...

Volg ons

'Geen 18,
geen alcohol'

Lid van

    
Bel direct de klantenservice

'Geen 18,
geen alcohol'