Welkom wijnliefhebber!

Château d’Emeringes Vieilles Vignes Gamay Beaujolais Villages Frankrijk

De Beaujolais Village is gemaakt van 45 tot 50 jaar oude wijnstokken en is zelfs lekkerder dan menig Cru du Beaujolais. In het familiedomein wordt gewerkt volgens de ‘lutte raisonnée’: alles met respect voor de natuur en zo duurzaam mogelijk. Door het zeer gunstige terroir en de vaardigheden van de oenoloog en landbouwingenieur brengt Château d’Emeringes zeer volle, fruitige wijnen voort met veel structuur. Heerlijk met gebakken of gegrilde varkenshaas of varkensoester!
5%
Van € 9,99 Voor € 9,49
Ledenprijs € 8,99 per fles
Direct leverbaar
Rood: Stevig, zacht en romig Stevig, zacht en romig
Druivenras:  Gamay
Land:  Frankrijk
Regio:  Beaujolais
Jaargang:  2015
Intens paarszwart met diepe kern, kleur van een topjaar. Verleidelijk open en volrijp van geur met mandenvol stuivend bosfruit. Mondvullend breed van smaak met het geconcentreerde, rijke fruit (aardbei, kers, braam en bosbes) van oude stokken en een prachtige fraîcheur. Daarnaast de voor Beaujolais typische aardse, licht stenige mineraliteit. Heeft in het topjaar 2015 het gewicht van een goede Cru de Beaujolais. Super Villages. 100% Gamay van 45-50 jaar oude stokken. 14%. Nu van genieten, oplegbaar tot 2029.
Artikel nr.:
241455
Smaakprofiel:
Rood: Stevig, zacht en romig
Classificatie:
AOP
Kleur/Soort:
Rood
Alcoholpercentage:
14 %
Allergenen:
Bevat sulfieten
Serveertip:
gebakken of gegrilde varkenshaas of varkensoester, kippenlevers met spek, paté, camembert
Serveertemperatuur:
16-18°C
Op dronk van:
2016
Afsluiting:
Kurk
Op dronk tot:
2020
Plaatst u de eerste review?
Achtergrond

Château d’Emeringes Vieilles Vignes Gamay Beaujolais Villages Frankrijk

Gamay

Zeg je Gamay, dan zeg je Beaujolais. De granieten bodems van deze streek halen het beste in dit druivenras naar boven, al komt er in de Beaujolais ook Gamay van andere bodems dan graniet. Voor de puurste expressie van Gamay moet je natuurlijk niet bij Beaujolais Nouveau zijn. Nee, voor onze zomerwijnen kozen we enkele van de beste Crus de Beaujolais: (in alfabetische volgorde) Brouilly, Chenas, Chiroubles, Côte de Brouilly, Fleurie, Juliénas, Morgon, Moulin-à-Vent, Régnié en Saint-Amour.

Na Cabernet Franc is Gamay het zevende meest aangeplante rode druivenras van Frankrijk. In totaal staan er in Frankrijk meer dan 30.000 hectare Gamay; twee derde daarvan staat in de Beaujolais. Een ander belangrijk productiegebied is de Loire, speciaal Touraine. Combineer een glas fruitige, naar aardbeien en bosvruchten geurende Gamay bij een lunch van charcuterie – ham, rillettes, paté, worst – brood en kazen. Of – even iets heel anders – schenk Gamay eens óver een schaaltje verse aardbeien.
 

De wijngaard van Château d’Emeringes

Gelegen in het gebied van de Crus, de gemeente Emeringes grenst aan Juliénas, Chénas en Fleurie. De wijnbouw gaat hier terug tot de 14e eeuw toen Emeringes nog Emerandia genoemd werd. De wijngaard van Château d’Emeringes bevindt zich optimaal op de zuidoost hellingen op een gemiddelde hoogte van 350 meter op vooral zanderige grond van granieten oorsprong. Al sinds 50 jaar is het Château in de familie, 3 generaties lang. De druiven worden gevinifieerd in moderne faciliteiten die controle van de temperatuur van de gisting mogelijk maken en met eerbied aan de traditionele wijnbouw van de Beaujolais.

Château d'Emeringes Gamay Beaujolais Villages Vieilles Vignes Frankrijk
Rood: Stevig, zacht en romig
Van € 9,99 € 9,49
Ledenprijs € 8,99 per fles
Direct leverbaar

Klantbeoordelingen

100% Proefgarantie

De Wijnbeurs garandeert de kwaliteit van al haar wijnen. Mocht een wijn niet aan uw verwachting voldoen, dan krijgt u die zonder problemen vergoed. U kunt uw wijn laten vervangen of geld terug ontvangen.

Meer over proefgarantie...

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag of is er iets niet duidelijk? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u alles over ruilen & retouren, wijn bezorgen, lidmaatschappen en nog veel meer.

Naar veelgestelde vragen...


Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW

de Wijnbeurs

De online wijnwinkel waar u al jaren eenvoudig kunt wijn bestellen. Met ruim 40 jaar ervaring en meer dan 40.000 trouwe leden, de nummer 1 voor al uw wijnwensen.

Meer over de Wijnbeurs...

Volg ons

'Geen 18,
geen alcohol'

Lid van

    
Bel direct de klantenservice

'Geen 18,
geen alcohol'