Welkom wijnliefhebber!

Château Mouton-Rothschild 1er Grand Cru Classé Pauillac Bordeaux Frankrijk

In 1973 als enige Château ooit terecht gepromoveerd naar 1er Grand Cru Classé-status. Extreem verleidelijke stijl, vaak getypeerd als exotisch, met krachtige aroma's van cassis, tabak en grafiet, een opulente stijl met enorme lengte. In verschillende internationale proefnotities valt het woord 'flamboyant', wat Mouton onderscheidt van z'n collega 1er Grands Crus. Meerdere malen verantwoordelijk voor de 'wijn van de jaargang' in Bordeaux.

1.088,00
Ledenprijs € 898,50 per fles
Direct leverbaar
Nog 30 beschikbaar
Rood: Complex, krachtig en vol Complex, krachtig en vol
Druivenras:  Cabernet Sauvignon, Merlot
Land:  Frankrijk
Regio:  Bordeaux
Jaargang:  2010
94% Cabernet-Sauvignon, 6% Merlot, het hoogste aandeel Cabernet ooit. 13,9% alcohol. Slechts 49% van de totale oogst. Extractrijke cassis en donkere bosvruchten in de neus. Ondanks de lading tannines is de wijn gepolijst en romig van stijl. Ook hier houdt de hoge zuurgraad het superrijpe fruit, de tannines en alcohol perfect in balans. Iets minder massief dan Haut-Brion en Latour. Enorm potentieel. Beste Mouton sinds jaren.
Artikel nr.:
W241003.D6
Smaakprofiel:
Rood: Complex, krachtig en vol
Classificatie:
1er Grand Cru Classe
Kleur/Soort:
Rood
Houtrijping:
20 maanden
Alcoholpercentage:
14%
Allergenen:
Bevat sulfieten
Serveertip:
stevige kazen, rood vlees, lamsbout
Serveertemperatuur:
16-18°C
Op dronk van:
2020
Op dronk tot:
2050
Afsluiting:
Kurk
Plaatst u de eerste review?
Achtergrond

Château Mouton-Rothschild 1er Grand Cru Classé Pauillac Bordeaux Frankrijk

Huidige marktwaarde: ¤ 1088,- per fles, vastgesteld op 1 januari 2015.

Baron Philippe de Rothschild bereikte in 1973 het ondenkbare, Château Mouton Rothschild werd gepromoveerd van 2e naar 1e Grand Cru Classé, de enige aanpassing die ooit gedaan is aan de classificatie van 1855.

Hetzelfde jaar nog werd het label door Picasso ontworpen en het huismotto aangepast: “Premier je suis, second je fus, Mouton ne change”. In werkelijkheid was de promotie echter geen grote verrassing, al decennia lang genoot de wijn dezelfde prijs en reputatie als de andere premier cru’s. Sinds 1945 liet de baron het etiket elk jaar ontwerpen door een andere beroemde kunstenaar, wat ongetwijfeld bij heeft gedragen aan de reputatie van meest beschreven en bezochte château van Bordeaux.

De wijngaarden liggen grotendeels op het Carruades Plateau en het Grand Plateau, welke beiden uit vrij homogene kiezelgrond bestaan en ook wijngaarden van Ch.Lafite herbergen. Aangeplant staat een grote meerderheid van 80% Cabernet Sauvignon, aangevuld met 12% Merlot en 8% Cabernet Franc. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is met 50 jaar relatief hoog, met enkele percelen die zelfs een gemiddelde van 70 jaar aantikken.

Sinds P.Dhalluin, voorheen wijnmaker van Ch.Branaire-Ducru, aangesteld werd in 2003 zijn er enkele aanpassingen gedaan in de kelder. Zo worden bijvoorbeeld de barriques lichter getoast, is de fermentatietemperatuur verlaagd en is de selectie voor de grand vin drastisch verkleind. Doel van de veranderingen is niet om de stijl van de wijn te veranderen, maar om de elegantie en precisie te vergroten. Na fermentatie in barriques rijpt de wijn nog een indrukwekkende 22 maanden op 100% nieuw eiken.

Mouton Rothschild staat dan ook bekend als de meest uitbundige van de Pauillac premier cru’s, met een exotische, voluptueuze stijl die in contrast staat met de elegantie van Ch. Lafite en de statigheid van Ch. Latour.

Rood: Complex, krachtig en vol
1.088,00
Ledenprijs € 898,50 per fles
Direct leverbaar

Klantbeoordelingen

100% Proefgarantie

De Wijnbeurs garandeert de kwaliteit van al haar wijnen. Mocht een wijn niet aan uw verwachting voldoen, dan krijgt u die zonder problemen vergoed. U kunt uw wijn laten vervangen of geld terug ontvangen.

Meer over proefgarantie...

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag of is er iets niet duidelijk? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u alles over ruilen & retouren, wijn bezorgen, lidmaatschappen en nog veel meer.

Naar veelgestelde vragen...


Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW

de Wijnbeurs

De online wijnwinkel waar u al jaren eenvoudig kunt wijn bestellen. Met ruim 40 jaar ervaring en meer dan 40.000 trouwe leden, de nummer 1 voor al uw wijnwensen.

Meer over de Wijnbeurs...

Volg ons

'Geen 18,
geen alcohol'

Lid van

    
Bel direct de klantenservice

'Geen 18,
geen alcohol'