Welkom wijnliefhebber!

Château Marquis de Mons Saint-Emilion Grand Cru Bordeaux Frankrijk Kist

49%
De wijngaard van Marquis de Mons ligt op het kalkhoudende klei plateau van Saint-Hippolyte. Hier werken ze met lage rendementen voor een laag volume en een hoge fruitintensiteit. Dat resulteert in een prachtig boterzachte 8 jaar oude Grand Cru uit topjaar 2009, bekroond met goud! Geleverd op kist.
Van € 180,00 € 92,00
Ledenprijs € 89,00 per doos
Direct leverbaar
Nog 12 beschikbaar
Inhoud

Château Marquis de Mons Saint-Emilion Grand Cru Bordeaux Frankrijk Kist

Artikel nr.:

161019

Marquis de Mons Grand Cru

De wijngaard van Château Marquis de Mons, dat sinds 1972 in handen is van de familie Micheau-Maillou, ligt op het kalkhoudende klei plateau van Saint-Hippolyte, waar ook beroemde Grand Cru Classés als Château de Ferrand, Château Destieux en Château Laroque op liggen. Grand Cru Marquis de Mons telt 13 ha en is beplant met 75% Merlot en 25% Cabernet Franc. Er wordt gewerkt met lage rendementen waardoor het volume laag is, maar de intensiteit van het fruit hoog. En dat vertaalt zich in ouderwets rijke Saint-Émilion wijnen met body en rondeur.

De bereiding van deze Grand Cru werd traditioneel gevinifieerd met een langdurige inweking van schillen op sap en een langzame temperatuur-gecontroleerde vergisting (tot max 28 °C) van 3 weken. Vervolgens rijpte de wijn 12 tot 15 maanden op Franse eiken vaten, waarvan 1/3 nieuw. Daarna werd de wijn afgevuld op fles en opgeslagen in de kelder, waar hij na 8 jaar flesrijping wordt vrijgegeven.

Proefnotitie
Mooi ontwikkeld warm rood-zwart met de intensiteit van een topjaar. Bedwelmend rijk bouquet van de hoogste St-Emilion klasse. Vol kruidig Merlot fluweel, cigarbox, mokka, ceder, truffel en chocola. Volromig met veel nuances. Mondvullend breed, krachtig en complex van smaak. Met enorme rijkdom aan vettige Merlotweelde, versmolten eiken, peperkoek, mokka, tabak en dat voor grote Saint-Emilions zo typerende romige vuursteentje. Memorabel mooie, boterzachte Grand Cru 2009 op Cru Classé niveau. 75% Merlot en 25% Cabernet Franc. 15 maanden gerijpt op eiken vaten. 14,5% alc. Nu prachtig op dronk. Oplegbaar tot 2025.

Van € 180,00 € 92,00
Ledenprijs € 89,00 per doos
Direct leverbaar

Klantbeoordelingen

100% Proefgarantie

De Wijnbeurs garandeert de kwaliteit van al haar wijnen. Mocht een wijn niet aan uw verwachting voldoen, dan krijgt u die zonder problemen vergoed. U kunt uw wijn laten vervangen of geld terug ontvangen.

Meer over proefgarantie...

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag of is er iets niet duidelijk? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u alles over ruilen & retouren, wijn bezorgen, lidmaatschappen en nog veel meer.

Naar veelgestelde vragen...


Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW

de Wijnbeurs

De online wijnwinkel waar u al jaren eenvoudig kunt wijn bestellen. Met ruim 40 jaar ervaring en meer dan 40.000 trouwe leden, de nummer 1 voor al uw wijnwensen.

Meer over de Wijnbeurs...

Volg ons

'Geen 18,
geen alcohol'

Lid van

    
Bel direct de klantenservice

'Geen 18,
geen alcohol'