Welkom wijnliefhebber!
  • Meer...Minder...
  • Meer...Minder...

Aanmelden Nieuwsbrief

Al 70.000 mensen gingen u voor!

Klantbeoordelingen

Champagne

Champagne

Champagne wordt alleen in de Champagne gemaakt en nergens anders. De mythe rondom deze wijn is ontstaan rond 1670; de monnik Dom Pérignon zou de geestelijke vader van Champagne zijn. Deze wijn is uitgegroeid tot de meest prestigieuze mousserende wijn. Bij de Wijnbeurs vindt u de lekkerste Champagne wijnen voor de scherpste prijzen. Bekijk snel ons aanbod.
» Lees meer
Champagne wijn bij de Wijnbeurs

Rijke en klassieke Grand Cru Champagne, bekroond met een Commended award van International Wine Challenge. De mousserende wijn komt van Grand Cru wijngaarden in de gemeente Bouzy. Zacht bruisend en volromig van smaak met appel, grapefruit, brioche en vers gebrande hazelnoot.
Smaakprofiel Wit: Intens, rijk en complex Intens, rijk en complex
Van € 34,99 Voor € 25,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 24,99 per fles
Het is pas echt feest met de krachtige Champagne Brut 1er Cru van Pol Guyot in de klassiek rijpe stijl met biscuit, cremeux, hazelnoot, brioche, toast, appeltjes, en een lang aanhoudende fijne mousse. Maak het feest compleet door hem te schenken bij een feestelijk aperitief en gerookte vis...
Van € 55,00 Voor € 43,99
Direct leverbaar
Ledenprijs € 42,99 per doos
nog slechts 6 proefpakketten
TIP Geniet nu voor het eerst van een feestelijk bruisende La Pauline Brut, die net als de meeste Champagnes is gemaakt van witte en rode druiven voor extra complexiteit en frisheid. Een delicaat bruisende Crémant Brut die menig Champagne doet verbleken!
Smaakprofiel Wit: Licht, fris en strak Licht, fris en strak
€ 12,99
Direct leverbaar
Ledenprijs € 11,99 per fles
Beoordeling
Al decennia één van de beste non vintage Champagnes van Veuve Clicquot Ponsardin, het op één na grootste champagnehuis ter wereld en een begrip sinds de 18e eeuw. De Champagne is perfect rijp en mooi droog van smaak met citrus, perzik, toast, vanille en kreeg 92 punten van Wine Spectator!
Smaakprofiel Wit: Licht, fris en strak Licht, fris en strak
€ 42,95
Direct leverbaar
Ledenprijs € 42,45 per fles
Bekijk alle Champagne wijnen
De Wijnbeurs heeft exclusief voor u de mooiste Champagne wijnen geselecteerd.
Champagne kopen
Champagne kopen

Champagne Kopen

Bij De Wijnbeurs kun je verschillende soorten champagne kopen. Witte champagne is de meest bekende soort maar ook rose-champagne is in het assortiment opgenomen. Er is tenslotte veel vraag naar deze mousserende wijnsoort.

Champagne is een mousserende wijnsoort. De naam is beschermd; alleen wijnen uit de Franse Champagnestreek mogen de naam champagne dragen. Wanneer u champagne gaat kopen dan heeft u keuze uit meerdere soorten . Wij verkopen de champagne brut echter het meest. Champagne kopen bij de wijnbeurs staat garant voor kwaliteit. Een champagne komt niet zomaar in ons assortiment. Hier gaat een strenge selectie aan vooraf. Alle champagnes proeven en keuren wij namelijk zelf en dat is geen verkeerde bezigheid!
 

Liters champagne per jaar verkocht

Champagne kopen voor een feestelijke gelegenheid is hetgeen wat wij het vaakst zien. Nu worden er nogal wat feestjes gevierd over de gehele wereld. En de champagne streek is zo groot nog niet. Dus om op deze grote vraag in te spelen is er zo'n 10 jaar geleden in Frankrijk een plan in werking gezet. Het plan heeft als doel om nog meer wijngaarden voor de productie van champagne aan te planten. Vorig jaar is er een start gemaakt met het aanplanten van de eerste wijnstokken. In totaal moet er een gebied van ongeveer 40 dorpjes bijkomen. Deze uitbreiding zorgt ervoor dat champagne kopen voor iedereen mogelijk zal blijven.

Wat maakt de champagne streek nou zo speciaal, waarom wil iedereen champagne kopen uit de champagne streek? Dat komt vooral door de ondergrond. De bodem in de Champagnestreek bestaat grotendeels uit zand en klei. Daarboven ligt een laag kiezels als bovengrond. De kiezels zorgen ervoor dat de warmte van overdag opgeslagen wordt. De voeten van de wijnstokken worden hiermee ’s nachts warm gehouden. De klei zorgt ervoor dat het water wordt vastgehouden. De bodem is dan ook erg belangrijk voor de uiteindelijke kwaliteit van de mousserende wijnen.
 

Champagne Brut

Champagne kopen vergt vaak enige kennis. Zo haalt u eenvoudig de pareltjes er tussenuit. Zo zijn er verschillende soorten smaken die in de fles kunnen zitten. De champagne brut is de meest bekende soort . Naast brut bestaat er extra-sec, sec, demi sec en zoet. De soort is afhankelijk van het aantal suiker of rietsuiker dat aan de wijn wordt toegevoegd. In een champagne die droog is, zit maximaal 15 gram suiker per liter. De meeste champagnes brut bevatten overigens 6 tot 8 gram suiker per liter. Ruim 85% van alle champagnes die op de markt wordt gebracht is brut. Champagne kopen bij de wijnbeurs is helemaal eenvoudig. Wij hebben de parels er al tussenuit gehaald. Kijk bijvoorbeeld naar onze prachtige Veuve Clicquot.
 

Champagne bestellen

Champagne bestellen kan gemakkelijk in de webshop van De Wijnbeurs. U kunt champagne kopen die speciaal door ons proefpanel is geselecteerd. Het grootste deel van de wijnen wordt gemaakt van het sap van 3 druivensoorten. Dit zijn Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. Elk Champagnehuis heeft zijn eigen recept. Sommige wijnhuizen gebruik druiven afkomstig uit verschillende jaren. Vaak gaat het dan om de laatste drie jaren. Anderen gebruiken alleen druiven uit dezelfde jaargang.
 

Beste Champagne kopen

Aan de beste champagne gaat een uitgebreid proces vooraf. Want bij champagne kopen wil je natuurlijk wel het beste dat er is. Er zijn 3 methodes om mousserende wijn te maken. De gekozen methode bepaalt voor een groot deel ook de kwaliteit. Aan de basis ligt altijd koolzuurgas dat ontstaat tijdens het gistingsproces.
  • Methode champenoise/methode traditionnelle
De meest gebruikte methode is de methode champenoise of methode traditionele. Bij deze methode vindt er een tweede gisting (prise de mousse) op fles plaats. Deze methode levert mousserende kwaliteitswijnen op met een fijne mousse die lang aanhoudt. Niet vreemd dus dat wanneer mensen champagne kopen bij de wijnbeurs dat ze benieuwd zijn naar de methode die gebruikt is.
  • Methode Charmat of Methode Cuve
Bij de methode cuve close of charmat laat de wijnmaker de wijn gisten. Dit gebeurt in een drukbestendige en hermetisch afgesloten gisttank. Het koolzuur dat ontstaat, lost op in de wijn. Deze methode levert wijnen van een relatief goede kwaliteit op. Maar er komt niet altijd een 2e gistingsproces kijken bij het maken van mousserende wijn.
  • Methode Gazéifié
De laatste methode is Vin Gazéifié. Bij deze methode wordt een niet mousserende wijn geïnjecteerd met koolzuurgas. Vin Gazéifié levert eenvoudige, goedkope wijnen met grote en kort aanhoudende belletjes.
 

Champagne kopen om direct te openen

Champagne kopen is één ding, openen en bewaren is een tweede. Het openen van een fles champagne is een taak op zich. Champagne openen met de bekende knal klinkt en lijkt feestelijk. Helaas gaat hierbij veel koolzuur en champagne verloren. Ook doet het de smaak niet ten goede. Wil je champagne openen op de correctie wijze? Dan dien je de volgende regels te volgen.

Wees voorbereid en zorg dat de fles champagne een dag in de koelkast heeft gelegen. De smaak is door de koeling optimaal. Verwijder de muselet en houd de kurk vast. Pak de fles aan de onderkant vast en maal deze een paar keer in het rond. Hierdoor komt de kurk langzaam naar boven. Als de kurk bijna uit de fles komt dien je de fles een klein beetje schuin te houden. De kurk komt vanzelf en het ontsnappende koolzuur zorgt voor een lichte zucht. Proost!
 

Champagne kopen om te bewaren

Champagne kopen om te bewaren is iets wat we regelmatig zien. Champagne kan namelijk heel goed lang bewaard worden. Hoewel het een wijnsoort is die vaak wordt gedronken wanneer er iets wordt gevierd (champagne kopen we dan ook vaak voor tijdens de jaarwisseling). Bestaat de kans dat er tijd zit tussen het moment dat je champagne aanschaft en de fles wordt geopend. Zorg er daarom voor dat de fles champagne bewaard wordt in een donkere ruimte. De temperatuur kan het beste tussen de 7 en 12 graden zijn. Door de fles horizontaal neer te leggen sluit de kurk goed af en droogt deze niet uit.
 

Champagne kopen uit Frankrijk

Champagne kopen kan het beste bij de wijnbeurs. Met ruim 40 jaar ervaring op het gebied van wijn garanderen wij alleen de beste kwaliteit. Onze champagne uit Frankrijk is speciaal geselecteerd door ons proefpanel. Wij werken met de 100% proefgarantie. Voldoet een wijn onverwacht niet aan uw verwachting? Dan kunt u uw wijn laten vervangen of uw geld terugvragen. Champagne kopen wordt zo wel heel erg eenvoudig.
 

Klantbeoordelingen

100% Proefgarantie

De Wijnbeurs garandeert de kwaliteit van al haar wijnen. Mocht een wijn niet aan uw verwachting voldoen, dan krijgt u die zonder problemen vergoed. U kunt uw wijn laten vervangen of geld terug ontvangen.

Meer over proefgarantie...

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag of is er iets niet duidelijk? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u alles over ruilen & retouren, wijn bezorgen, lidmaatschappen en nog veel meer.

Naar veelgestelde vragen...


Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW

de Wijnbeurs

De online wijnwinkel waar u al jaren eenvoudig kunt wijn bestellen. Met ruim 40 jaar ervaring en meer dan 40.000 trouwe leden, de nummer 1 voor al uw wijnwensen.

Meer over de Wijnbeurs...

Volg ons

'Geen 18,
geen alcohol'

Lid van

    
Bel direct de klantenservice

'Geen 18,
geen alcohol'

  • Meer...Minder...
  • Meer...Minder...