Welkom wijnliefhebber!
  • Meer...Minder...
  • Meer...Minder...

Aanmelden Nieuwsbrief

Al 70.000 mensen gingen u voor!

Klantbeoordelingen

Biologische wijn

Biologische wijn

De Wijnbeurs is samen met By the Grape een duurzame samenwerking aangegaan. By the Grape omarmt de visie 'Organic Wine is our Nature'. Samen willen we u graag van de lekkerste 100% biologische wijnen met een bijzonder verhaal laten genieten. 

Biologische wijn wordt op een zo'n natuurlijk mogelijke manier gemaakt met minimale kunstmatige ingrepen. De wijn wordt gemaakt van biologisch geteelde druiven, waarbij er geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest zijn toegepast. Het proces is dus schoner en duurzamer dan de reguliere wijnteelt, levert vaak kwalitatief betere druiven en is beter voor het milieu. Ook is het gebruik van sulfiet in biologische wijnen geminimaliseerd. » Lees meer
Biologische Wijn
 

Van deze biologische rosé uit Spanje wordt iedere roséliefhebber blij! De Parra By the Grape Rosado is volfruitig van smaak met aardbeien, frambozen en besjes. Dit levert een heerlijk sappige wijn op met subtiele kruiden. Lekker op zichzelf of bij steak tartaar of tapas.
Smaakprofiel Rosé: Kleurrijk, mild fruitig Kleurrijk, mild fruitig
Van € 6,99 Voor € 5,89
Direct leverbaar
uw voordeel € 1,10
De 3 broers Parra Jimenez zijn al jarenlang de wijnmakers van de Parra By the Grape wijnen. Bij uitzondering maken zij van de beste biologische druiven deze speciale blend van Syrah en Tempranillo. Met als resultaat een zwoelkruidige ronde wijn boordevol fruit. Het proeven absoluut waard!
Smaakprofiel Rood: Licht, soepel en fruitig Licht, soepel en fruitig
Van € 7,99 Voor € 5,99
Direct leverbaar
uw voordeel € 2,00
Waan je in je Spaanse sferen met deze verfrissende biologische witte wijn. Door het rijke Verdejo fruit en de stuivende Sauvignon Blanc is deze wijn uit Spanje lekkerder dan menig Rueda.
Smaakprofiel Wit: Licht, fris en strak Licht, fris en strak
Van € 8,99 Voor € 6,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 5,99 per fles
Beoordeling
De 3 broers Parra Jimenez zijn al jarenlang de wijnmakers van de Parra By the Grape wijnen. Bij uitzondering maakten zij van de beste biologische druiven deze speciale blend van Syrah en Tempranillo. Dit resulteerde in een zwoelkruidige ronde wijn boordevol fruit. Het proeven absoluut waard!
Smaakprofiel Rood: Complex, krachtig en vol Complex, krachtig en vol
Van € 7,99 Voor € 6,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 5,99 per fles
Een heerlijke biologische rode wijn uit Ribera del Duero zonder toegevoegde sulfieten! De met de hand geplukte Tempranillo druiven van de 40 tot 60 jaar oude wijnstokken zorgen voor enorm geconcentreerd fruit. Het resultaat is een aromatische en loepzuivere Spaanse wijn die perfect in balans is.
Smaakprofiel Rood: Complex, krachtig en vol Complex, krachtig en vol
Van € 8,99 Voor € 6,99
Direct leverbaar
uw voordeel € 2,00
Een biologische mousserende wijn die elk feestje compleet maakt! De fruitige Frizzante van Pizzolato is gemaakt van Chardonnay in de stijl van een Prosecco. Heerlijk door de rijke fruitsmaken van appel, abrikoos, grapefruit en bloemige tonen. Perfect bij gevulde mozzarella bollen.
Smaakprofiel Wit: Vol, zacht en breed Vol, zacht en breed
Van € 9,99 Voor € 7,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 6,99 per fles

Gebotteld geluk uit Oostenrijk! Deze krokante biologische Grüner Veltliner-wijn prikkelt de zintuigen met de smaken van citrus, een vleugje witte peper en vlierbloesem.

Smaakprofiel Wit: Licht, fris en strak Licht, fris en strak
Van € 9,99 Voor € 7,99
Direct leverbaar
uw voordeel € 2,00
Beoordeling
Zeer true-to-type Barbera, 100% biologisch én veganistisch uit Lombardije. Een wijn met een diepe kern en complexiteit dankzij een vleugje kruiden en een aardse toets. Uitstekende dinerwijn.
Smaakprofiel Rood: Licht, soepel en fruitig Licht, soepel en fruitig
Van € 9,99 Voor € 7,99
Direct leverbaar
Ledenprijs € 7,49 per fles
Loepzuivere biologische én vegan Sauvignon Blanc met de kracht van Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc en finesse van Sancerre. Volgens Delicious Magazine een staaltje Duitse perfectie. 
Smaakprofiel Wit: Licht, fris en strak Licht, fris en strak
Van € 10,99 Voor € 8,99
Direct leverbaar
uw voordeel € 2,00
Beoordeling
Een geweldig complexe wijn uit de beroemde Ribera del Duero regio. De oogst van 2016 werd gekenmerkt door de zachte winter en de droge en lange zomer. De Tempranillo druiven zijn daardoor later geplukt en door de lange rijping dus veel geconcentreerder!
Smaakprofiel Rood: Complex, krachtig en vol Complex, krachtig en vol
Van € 12,99 Voor € 8,99
Direct leverbaar
uw voordeel € 4,00
Beoordeling

Biologische wijn

Biologisch LogoBiologische wijn is de afgelopen jaren steeds meer in opkomst. Maar wat is biologische wijn, waarom zou je het kopen en is het echt beter?

Biologische wijn wordt op een zo'n natuurlijk mogelijk manier gemaakt met minimale kunstmatige ingrepen. De wijn is gemaakt van biologisch geteelde druiven. Er worden dus geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest toegepast en de bodem wordt niet vervuild. De biologische bemesting die wel wordt gebruikt, stimuleert gelijk de bodem wat zorgt dat de wijnstokken minder vatbaar zijn voor bepaalde ziektes en schimmels. Het proces is dus schoner en duurzamer dan bij reguliere wijnteelt. Biologische productie resulteert in kwalitatief betere druiven en het is beter voor het mileu. Ook is het gebruik van sulfiet in biologische wijnen geminimaliseerd.


Het ontstaan van biologische wijn

De certificering van biologische of bio wijn gaat terug naar het jaar 2012. Sinds dat jaar wordt er officieel gesproken over biologische wijnteelt. Voor die tijd viel het telen van biologische druiven alleen onder biologische regelgeving. Voor het daadwerkelijk maken van biologische wijn waren geen verdere regels vastgesteld. Sinds 2012 moeten de druiven niet alleen biologisch geteeld zijn, ook de productie van de wijn moet biologisch zijn.

Wijn mag alleen biologisch worden genoemd wanneer er aan strenge regels wordt voldaan. Deze regels zijn binnen de EU wettelijk vastgesteld en worden streng bewaakt. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de hoeveelheid sulfiet die in een wijn gebruikt wordt. Dit conserveringsmiddel mag maar mondjesmaat gebruikt worden. Ook mogen biologische wijntelers minder technische hulpmiddelen gebruiken bij het produceren van de wijn. Wanneer de strikte regelgeving is opgevolgd dan ontvangt de producent het Europees Biologisch keurmerk. SKAL is de Nederlandse organisatie die erop toeziet op het naleven van de regels. Met dit keurmerk op de fles weet u zeker dat u een echte biologische wijn in handen heeft.
 

By the Grape

De Wijnbeurs is samen met By the Grape een duurzame samenwerking aangegaan. By the Grape omarmt de visie 'Organic Wine is our Nature'. Samen willen we u graag de lekkerste 100% biologische wijnen met een bijzonder verhaal van de wijnboeren laten genieten. By the Grape gelooft niet in goedkoop, maar wel in topkwaliteit voor een scherpe prijs. Deze heerlijke wijnen zijn voor een eerlijke prijs bij de wijnboeren ingekocht. 


 

Biologische wijn zonder sulfiet

Met de opkomst van biologische wijn wordt de vraag naar biologische wijn zonder sulfiet ook steeds groter. Het produceren van wijn zonder sulfiet is echter niet mogelijk. Dit komt omdat sulfiet vrijkomt tijdens de gisting. Er zal dus altijd een hoeveelheid sulfiet in wijn zitten. Bij reguliere wijnteelt wordt er vaak extra sulfiet aan wijn toegevoegd. Het toevoegen hiervan gebeurt om verschillende redenen. Extra sulfiet zorgt er bijvoorbeeld voor dat de wijn langer zuiver blijft. Daarnaast gaat sulfiet de groei van bacteriën tegen.

Een feit is wel dat biologische wijn minder sulfiet bevat in vergelijking tot reguliere wijn. Biologische wijn is daarom een goede keuze wanneer u overgevoelig bent voor sulfiet.
 

Algemene maximum totaal sulfietgehaltes (SO2)


Stille wijn, parelwijn en gearomatiseerde wijn:

  • 150 milligram/liter voor rode wijn
  • 200 milligram/liter voor witte wijn en roséwijn

Biologische wijn

  • Minder dan 2 gram suiker 100 mg sulfiet
  • 2 tot 5 gram suiker 120 mg sulfiet
  • Meer 5 gram suiker 170 mg sulfiet.  


Biodynamische wijn

Naast biologische wijn wordt er tegenwoordig ook biodynamische wijn geproduceerd. De productie van biodynamische wijn gaat een stap verder dan die van biologische wijn. De biodynamische werkwijze is gebaseerd op het antroposofische gedachtegoed. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat de aarde, maan, zon en sterren invloed uitoefenen op de groei van gewassen. Zo worden oogstwerkzaamheden aangepast aan bijvoorbeeld de stand van de zon en de maan.

Klantbeoordelingen

100% Proefgarantie

De Wijnbeurs garandeert de kwaliteit van al haar wijnen. Mocht een wijn niet aan uw verwachting voldoen, dan krijgt u die zonder problemen vergoed. U kunt uw wijn laten vervangen of geld terug ontvangen.

Meer over proefgarantie...

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag of is er iets niet duidelijk? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u alles over ruilen & retouren, wijn bezorgen, lidmaatschappen en nog veel meer.

Naar veelgestelde vragen...


Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW

de Wijnbeurs

De online wijnwinkel waar u al jaren eenvoudig kunt wijn bestellen. Met ruim 40 jaar ervaring en meer dan 40.000 trouwe leden, de nummer 1 voor al uw wijnwensen.

Meer over de Wijnbeurs...

Volg ons

'Geen 18,
geen alcohol'

Lid van

    
Bel direct de klantenservice

'Geen 18,
geen alcohol'

  • Meer...Minder...
  • Meer...Minder...