Welkom wijnliefhebber!
  • Meer...Minder...
  • Meer...Minder...

Aanmelden Nieuwsbrief

Al 70.000 mensen gingen u voor!

Klantbeoordelingen

Biologische wijn

Biologische wijn

De Wijnbeurs is samen met By the Grape een duurzame samenwerking aangegaan. By the Grape omarmt de visie 'Organic Wine is our Nature'. Samen willen we u graag van de lekkerste 100% biologische wijnen met een bijzonder verhaal laten genieten. 

Biologische wijn wordt op een zo'n natuurlijk mogelijke manier gemaakt met minimale kunstmatige ingrepen. De wijn wordt gemaakt van biologisch geteelde druiven, waarbij er geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest zijn toegepast. Het proces is dus schoner en duurzamer dan de reguliere wijnteelt, levert vaak kwalitatief betere druiven en is beter voor het milieu. Ook is het gebruik van sulfiet in biologische wijnen geminimaliseerd. » Lees meer
Biologische Wijn
 

Aanbevolen door Decanter Magazine en beoordeeld met een 8+ door Hamersma. De druiven zijn in Ca'ls Pins prachtig samengesmolten dankzij de 4 maanden houtrijping. De druif Monastrell zorgt voor kruidigheid en kleur, Cabernet Sauvignon voor structuur en frisheid en Merlot voor souplesse.
Smaakprofiel Rood: Complex, krachtig en vol Complex, krachtig en vol
Van € 8,49 Voor € 6,49
Direct leverbaar
uw voordeel € 2,00
Beoordeling
Een complexe Spaanse biologische wijn met een sappige afdronk. De wijn is gemaakt van de kleine rode Garnacha Tintorera druif die als enige rood vruchtvlees bevat, waardoor de smaak veel krachtiger is. Ook is hij erg fris door de wijngaarden die op zo'n 1000 m boven zeeniveau liggen.
Smaakprofiel Rood: Complex, krachtig en vol Complex, krachtig en vol
Van € 8,99 Voor € 6,99
Direct leverbaar
uw voordeel € 2,00
Deze biologische Pinot Grigio is afkomstig van het wijnhuis Fasoli. Zij werken met enorm veel toewijding aan het maken van kwalitatieve biologische wijnen door de kennis van het verleden en het heden te combineren. Dat proef je! Een loepzuivere en sappige witte wijn met knisperend wit fruit.
Smaakprofiel Wit: Licht, fris en strak Licht, fris en strak
Van € 8,99 Voor € 7,49
Direct leverbaar
uw voordeel € 1,50
Het familiebedrijf Weingut Julius staat voor kwaliteit en biologische wijnbouw. De jarenlange ervaring proef je terug in deze biologische witte wijn: een sappige en zuivere Sauvignon Blanc met een mineralige toets. Ook de wijnpers is enthousiast, zo kreeg de wijn een 8+ van Harold Hamersma.
Smaakprofiel Wit: Licht, fris en strak Licht, fris en strak
Van € 9,99 Voor € 7,99
Direct leverbaar
uw voordeel € 2,00
Beoordeling
Een heerlijk biologische Grüner Veltliner barstensvol fruit, een vleugje witte peper en een frisse afdronk, oftewel geluk in een glas! Deze biologische witte wijn uit Oostenrijk viel ook bij Hamersma in de smaak met een 8 als cijfer. Serveer de wijn bij asperges, groene salades of Aziatische...
Smaakprofiel Wit: Licht, fris en strak Licht, fris en strak
Van € 9,99 Voor € 7,99
Direct leverbaar
uw voordeel € 2,00
Beoordeling
Een complexe Crianza van het biologische wijnhuis Casa de la Ermita. Deze Spaanse rode wijn is van Monastrell druiven gemaakt en heeft 10 maanden in eiken vaten gerijpt, waardoor de harde kantjes van de wijn zijn verzacht. Het resultaat mag er zijn en de wijn kreeg zelfs een 8,5 van Hamersma.
Smaakprofiel Rood: Complex, krachtig en vol Complex, krachtig en vol
Van € 9,99 Voor € 8,99
Direct leverbaar
uw voordeel € 1,00
Een zijdezachte en complexe wijn uit Ribera del Duero, door Hamersma beoordeeld met het cijfer 8. De oogst van 2016 werd gekenmerkt door de zachte winter en de droge en lange zomer. De Tempranillo druiven zijn daardoor later geplukt en door de lange rijping dus veel geconcentreerder!
Smaakprofiel Rood: Complex, krachtig en vol Complex, krachtig en vol
Van € 12,99 Voor € 8,99
Direct leverbaar
uw voordeel € 4,00
Een smaakvolle biologische rosé met structuur, een vleugje kruiden en boordevol zomerfruit; bekroond met een gouden medaille en een 8+ van Harold Hamersma. De rosé is gemaakt door de gepassioneerde wijnmaker Etienne Besancenot van Château de Caraguilhes. Lekker bij paëlla!
Smaakprofiel Rosé: Bleek, strak mineralig Bleek, strak mineralig
Van € 9,99 Voor € 8,99
Direct leverbaar
uw voordeel € 1,00
Deze fantastische Puisseguin Saint-Emilion oversteeg in het jaar 2015 de kwaliteit van een Grand Cru. Een heerlijk dikke biologische rode wijn met een intens levendige smaak! Dit komt mede door de uitstekende bodem met klei en kalksteen van Puisseguin, zeer gunstig voor kwaliteitswijnen.
Smaakprofiel Rood: Complex, krachtig en vol Complex, krachtig en vol
Van € 13,99 Voor € 9,99
Direct leverbaar
uw voordeel € 4,00
Beoordeling
Een romige biologische wijn met weinig sulfieten en waarvan de Chardonnay druiven met de hand geplukt zijn. Viré Classé is een Cru in de Bourgogne en brengt rijpere wijnen met een prachtige mineraliteit voort. Door de 12 maanden rijping op 'lie' kreeg de witte wijn een rond karakter. 
Smaakprofiel Wit: Intens, rijk en complex Intens, rijk en complex
Van € 13,99 Voor € 10,99
Direct leverbaar
uw voordeel € 3,00

Biologische wijn

Biologisch LogoBiologische wijn is de afgelopen jaren steeds meer in opkomst. Maar wat is biologische wijn, waarom zou je het kopen en is het echt beter?

Biologische wijn wordt op een zo'n natuurlijk mogelijk manier gemaakt met minimale kunstmatige ingrepen. De wijn is gemaakt van biologisch geteelde druiven. Er worden dus geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest toegepast en de bodem wordt niet vervuild. De biologische bemesting die wel wordt gebruikt, stimuleert gelijk de bodem wat zorgt dat de wijnstokken minder vatbaar zijn voor bepaalde ziektes en schimmels. Het proces is dus schoner en duurzamer dan bij reguliere wijnteelt. Biologische productie resulteert in kwalitatief betere druiven en het is beter voor het mileu. Ook is het gebruik van sulfiet in biologische wijnen geminimaliseerd.


Het ontstaan van biologische wijn

De certificering van biologische of bio wijn gaat terug naar het jaar 2012. Sinds dat jaar wordt er officieel gesproken over biologische wijnteelt. Voor die tijd viel het telen van biologische druiven alleen onder biologische regelgeving. Voor het daadwerkelijk maken van biologische wijn waren geen verdere regels vastgesteld. Sinds 2012 moeten de druiven niet alleen biologisch geteeld zijn, ook de productie van de wijn moet biologisch zijn.

Wijn mag alleen biologisch worden genoemd wanneer er aan strenge regels wordt voldaan. Deze regels zijn binnen de EU wettelijk vastgesteld en worden streng bewaakt. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de hoeveelheid sulfiet die in een wijn gebruikt wordt. Dit conserveringsmiddel mag maar mondjesmaat gebruikt worden. Ook mogen biologische wijntelers minder technische hulpmiddelen gebruiken bij het produceren van de wijn. Wanneer de strikte regelgeving is opgevolgd dan ontvangt de producent het Europees Biologisch keurmerk. SKAL is de Nederlandse organisatie die erop toeziet op het naleven van de regels. Met dit keurmerk op de fles weet u zeker dat u een echte biologische wijn in handen heeft.
 

By the Grape

De Wijnbeurs is samen met By the Grape een duurzame samenwerking aangegaan. By the Grape omarmt de visie 'Organic Wine is our Nature'. Samen willen we u graag de lekkerste 100% biologische wijnen met een bijzonder verhaal van de wijnboeren laten genieten. By the Grape gelooft niet in goedkoop, maar wel in topkwaliteit voor een scherpe prijs. Deze heerlijke wijnen zijn voor een eerlijke prijs bij de wijnboeren ingekocht. 


 

Biologische wijn zonder sulfiet

Met de opkomst van biologische wijn wordt de vraag naar biologische wijn zonder sulfiet ook steeds groter. Het produceren van wijn zonder sulfiet is echter niet mogelijk. Dit komt omdat sulfiet vrijkomt tijdens de gisting. Er zal dus altijd een hoeveelheid sulfiet in wijn zitten. Bij reguliere wijnteelt wordt er vaak extra sulfiet aan wijn toegevoegd. Het toevoegen hiervan gebeurt om verschillende redenen. Extra sulfiet zorgt er bijvoorbeeld voor dat de wijn langer zuiver blijft. Daarnaast gaat sulfiet de groei van bacteriën tegen.

Een feit is wel dat biologische wijn minder sulfiet bevat in vergelijking tot reguliere wijn. Biologische wijn is daarom een goede keuze wanneer u overgevoelig bent voor sulfiet.
 

Algemene maximum totaal sulfietgehaltes (SO2)


Stille wijn, parelwijn en gearomatiseerde wijn:

  • 150 milligram/liter voor rode wijn
  • 200 milligram/liter voor witte wijn en roséwijn

Biologische wijn

  • Minder dan 2 gram suiker 100 mg sulfiet
  • 2 tot 5 gram suiker 120 mg sulfiet
  • Meer 5 gram suiker 170 mg sulfiet.  


Biodynamische wijn

Naast biologische wijn wordt er tegenwoordig ook biodynamische wijn geproduceerd. De productie van biodynamische wijn gaat een stap verder dan die van biologische wijn. De biodynamische werkwijze is gebaseerd op het antroposofische gedachtegoed. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat de aarde, maan, zon en sterren invloed uitoefenen op de groei van gewassen. Zo worden oogstwerkzaamheden aangepast aan bijvoorbeeld de stand van de zon en de maan.

Klantbeoordelingen

100% Proefgarantie

De Wijnbeurs garandeert de kwaliteit van al haar wijnen. Mocht een wijn niet aan uw verwachting voldoen, dan krijgt u die zonder problemen vergoed. U kunt uw wijn laten vervangen of geld terug ontvangen.

Meer over proefgarantie...

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag of is er iets niet duidelijk? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u alles over ruilen & retouren, wijn bezorgen, lidmaatschappen en nog veel meer.

Naar veelgestelde vragen...


Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW

de Wijnbeurs

De online wijnwinkel waar u al jaren eenvoudig kunt wijn bestellen. Met ruim 40 jaar ervaring en meer dan 40.000 trouwe leden, de nummer 1 voor al uw wijnwensen.

Meer over de Wijnbeurs...

Betaalmogelijkheden

   

Volg ons

'Geen 18,
geen alcohol'

Lid van

    
Bel direct de klantenservice

'Geen 18,
geen alcohol'

  • Meer...Minder...
  • Meer...Minder...