Welkom wijnliefhebber!
  • Meer...Minder...
  • Meer...Minder...

Aanmelden Nieuwsbrief

Al 70.000 mensen gingen u voor!

Klantbeoordelingen

Verdejo

Verdejo

Witte wijn van de Verdejo herken je meteen aan z’n eigen, voorspelbare, karakter. De Verdejo druif levert in het algemeen frisse, fruitige wijnen met een mooie zuurgraad; het aroma is uitgesproken en de smaak zacht. De Verdejo druif is een Spaanse druivensoort, afkomstig uit het Rueda gebied (Noord-West Spanje, net onder de stad Valladolid). Hij ontleent zijn naam aan het spaanse woord ‘verde’, wat ‘groen’ betekent. » Lees meer
Verdejo online
 

Waan je in je Spaanse sferen met deze verfrissende biologische witte wijn. Door het rijke Verdejo fruit en de stuivende Sauvignon Blanc is deze wijn uit Spanje lekkerder dan menig Rueda.
Smaakprofiel Wit: Licht, fris en strak Licht, fris en strak
Van € 8,99 Voor € 6,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 5,99 per fles
Beoordeling
Waan je in zomerse Spaanse sferen met deze loepzuivere Rueda Verdejo. De geconcentreerde oogst van 2017 resulteerde in deze rijk gefruite witte wijn uit Spanje met rijpe appel, pruim, limoen en een hint van ziltige mineralen. Lekker bij zeevruchten!
Smaakprofiel Wit: Licht, fris en strak Licht, fris en strak
Van € 8,99 Voor € 7,49
Direct leverbaar
Ledenprijs € 6,99 per fles
Beoordeling
Al jaren de biologische top favoriet van By the Grape. De Parra By the Grape Verdejo is ook deze jaargang weer een verkwikkend frisse biologische witte wijn uit de Spaanse hoogvlakte. Loepzuiver van smaak met tonen van citrus, kruisbes, groene appel, tropisch fruit en bloemen.
Smaakprofiel Wit: Licht, fris en strak Licht, fris en strak
€ 6,99
Direct leverbaar
Beoordeling
By the Grape werkt al jarenlang samen met de 3 broers Parra Jimenez. Van hun beste biologische druiven maakten zij bij uitzondering een speciale blend van Verdejo en Sauvignon Blanc. Daar zijn ze meer dan geslaagd in, want deze frisse stuivende wijn geeft menig luxe Rueda het nakijken.
Smaakprofiel Wit: Licht, fris en strak Licht, fris en strak
€ 7,99
Direct leverbaar
Beoordeling
Een krachtige en rijke Verdejo wijn die zijn rijke fruitweelde dankt aan de 5 maanden lagering op eigen lie. Terecht beloond met 18/20 punten!
 
Smaakprofiel Wit: Licht, fris en strak Licht, fris en strak
€ 13,99
Direct leverbaar
Ledenprijs € 7,99 per fles
Beoordeling

Verdejo

Verdejo is een karaktervolle druif waarvan ongeveer 6000 ha tot 15.000 ha is aangeplant in Spanje. De druif vertoont grote vergelijkenissen met de Verdelho druif uit Portugal. Wijn gemaakt van deze druif is zeer aromatisch. Volle Verdejo wijnen zijn erg populair en hebben kruidachtige en nootachtige nuances en een evenwichtige zuurgraad. De wijn heeft smaaknuances van citrusfruit, appel, peer, bloemen en kruiden. De druif is het meest bekend uit de Spaanse wijnstreek Rueda.
 

Rueda

De dorpen van Rueda liggen verspreid over het vlakke land en de heuvels van deze lieflijke wijnstreek. De witte wijnen uit Rueda rekent men zelfs tot de mooiste van Spanje! De belangrijkste druif is de Verdejo, aangevuld met de Viura en Sauvignon Blanc. De most ondergaat een koele vergisting op roestvrijstalen tank. De wijnen behoren jong te worden gedronken, want ze bezitten in hun jeugd fraîcheur fruitigheid en een goede zuurgraad. Witte DO Rueda wijnen moeten een aandeel van minimaal 50% Verdejo bevatten en wijnen onder de benaming Rueda Verdejo zelfs 85%.
 

Meer over Verdejo

De Verdejo druif wordt vaak gebruikt in een blend met druiven als Viura of Sauvignon Blanc, maar is ook op zichzelf een heerlijke wijn. De oorspong van de Verdejo is onduidelijk, maar de druif zou uit Castilla y Leon komen. Rueda is ‘het huis’ van de Verdejo druif en het is één van de meest geplante druiven in Spanje. De druif is de laatste jaren steeds populairder geworden en is een goed alternatief voor Sauvignon Blanc en Grüner Veltliner wijnen. Verdejo komt van het woord ‘verde’, wat ‘groen’ betekent. Vele wijnen van deze druif zullen in de kleur dan ook een licht groene gloed hebben. De wijnen zijn zo karakteristiek dat u geen kenner hoeft te zijn om de geur en smaak van een Verdejo wijn direct te herkennen.

Klantbeoordelingen

100% Proefgarantie

De Wijnbeurs garandeert de kwaliteit van al haar wijnen. Mocht een wijn niet aan uw verwachting voldoen, dan krijgt u die zonder problemen vergoed. U kunt uw wijn laten vervangen of geld terug ontvangen.

Meer over proefgarantie...

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag of is er iets niet duidelijk? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u alles over ruilen & retouren, wijn bezorgen, lidmaatschappen en nog veel meer.

Naar veelgestelde vragen...


Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW

de Wijnbeurs

De online wijnwinkel waar u al jaren eenvoudig kunt wijn bestellen. Met ruim 40 jaar ervaring en meer dan 40.000 trouwe leden, de nummer 1 voor al uw wijnwensen.

Meer over de Wijnbeurs...

Volg ons

'Geen 18,
geen alcohol'

Lid van

    
Bel direct de klantenservice

'Geen 18,
geen alcohol'

  • Meer...Minder...
  • Meer...Minder...